Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | JP Morgan: Ισχυρό το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

JP Morgan: Ισχυρό το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JP Morgan: Ισχυρό το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Θετική εμφανίζεται η JP Morgan για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και τις προοπτικές του 2020, όπως σημειώνει σε έκθεσή της για τα αποτελέσματα του πρόσφατου roadshow που διοργάνωσε στα γραφεία της στο Λονδίνο όπου συμμετείχαν οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Alpha Bank. Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς - και τα μηνύματα του οποίου είχε παρουσιάσει το Capital.gr.

Υπενθυμίζεται πως στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των διοικήσεων κορυφαίων εταιρειών και τραπεζών από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, τα μηνύματα από τις τράπεζες που συμμετείχαν στο CEEMEA Opportunities Conference ήταν πιο bullish από ότι πριν έναν ακριβώς χρόνο και στις αρχές του 2019, ένα έτος – να σημειώσουμε – όπου ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε διεθνώς δίνοντας κέρδη άνω του 100%.

Ειδικά σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα, τονίζει. Έτσι, η JP Morgan αισθάνεται περισσότερη άνεση για την θέση που τηρεί για τον κλάδο, εκτιμώντας πως η εικόνα της κερδοφορία θα είναι πολύ πιο θετική από ότι το 2019.

Η καλύτερη ορατότητα, όπως τονίζει, φέρνει αισιοδοξία για τις ελληνικές τράπεζες σε ότι αφορά τις προοπτικές του 2020, επισημαίνει η JP Morgan, ενώ τονίζει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν δώσει ισχυρά μηνύματα για ένα έτος που αναμένεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, να αποτελέσει έτος μετασχηματισμού για τον κλάδο.

Η εκτέλεση των σχεδίων μείωσης των NPEs είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνονται πιο έντονα, και με μεγαλύτερη ορατότητα σε σύγκριση με το παρελθόν, οι διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι πιο "άνετες" για την επίτευξη των στόχων τους εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί..

Όπως επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν από τα υψηλότερα σε ότι αφορά τις τράπεζες που βρέθηκαν στο συνέδριο, ενώ οι ερωτήσεις των funds ήταν επικεντρωμένες στις τιτλοποιήσεις στις οποίες προχωρά κάθε τράπεζες μεμονωμένα. Ειδικά η Εθνική Τράπεζα, όπως τονίζεται, πέρασε εάν ιδιαίτερα ισχυρό μήνυμα, ότι η κεφαλαιακή της θέση στα τέλη του 2019 θα αποτελεί την βάση για το νέο εμπροσθοβαρές σχέδιο τιτλοποίησης.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text