Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κίνα: 400 δισ. δολάρια εξαϋλώθηκαν σε μία ημέρα στα χρηματιστήρια λόγω κοροναϊού

Κίνα: 400 δισ. δολάρια εξαϋλώθηκαν σε μία ημέρα στα χρηματιστήρια λόγω κοροναϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κίνα: 400 δισ. δολάρια εξαϋλώθηκαν σε μία ημέρα στα χρηματιστήρια λόγω κοροναϊού

Η «μόλυνση» που έχει προκαλέσει η νόσος ωθεί τον δείκτη της κινεζικής χρηματαγοράς στα τάρταρα, με το sell off να μη γνωρίζει τέλος

Ζαλίζουν» οι οικονομικές επιπτώσεις από τον κοροναϊό. Αν και το τελικό κόστος δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμη -καθώς η ασθένεια είναι σε πλήρη εξέλιξη-, μόνο στην Κίνα εκτιμάται πως έχει κοστίσει κάποιες εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μία ημέρα τα Χρηματιστήρια της Κίνας (Χονγκ Κονγκ, Σανγκάη) έχασαν σχεδόν 400 δισ. δολάρια, καθώς οι επενδυτές αποσύρθηκαν μαζικά, υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του φονικού ιού.

Παράλληλα, μέσα σε μία εβδομάδα, η κινεζική οικονομία έχει χάσει, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, πάνω από 144 δισ. δολάρια από την πτώση της κατανάλωσης στα εστιατόρια, τη μείωση του τουρισμού, αλλά και την τεράστια βιομηχανία του κινηματογράφου.

Την ίδια ώρα, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης εκτιμούν ότι η οικονομία της Κίνας θα «φρενάρει» τους επόμενους μήνες, κάτι που θα κοστίσει στο ΑΕΠ της χώρας σχεδόν 62 δισ. δολάρια, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση έχει διαθέσει 12,9 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού.

Οι οικονομικές επιπτώσεις, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στην Κίνα. Αναλυτές εκτιμούν, ότι το κόστος του κορονοϊού στην Αυστραλία, μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 13 δισ. δολάρια.

Πηγή: www.ethnos.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text