Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Οι «ενέσεις» της Κίνας κλείνουν τις πληγές των αγορών

Οι «ενέσεις» της Κίνας κλείνουν τις πληγές των αγορών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυναμική ανάκαμψη σε Ευρώπη και Wall Street

Οι δυναμικές ενέσεις ρευστότητας της Κίνας έπεισαν τους επενδυτές, που επιστρέφουν σήμερα στο ρίσκο των μετοχών. Οι δείκτες στην Ευρώπη επιδίδονται στο πιο δυναμικό ράλι από τις 11 Οκτωβρίου, ενώ την σκυτάλη ετοιμάζονται να πάρουν οι «ταύροι» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα futures των αμερικανικών μετοχών λίγο πριν από το κουδούνι για την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street δείχνουν ανάκαμψη άνω του 1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1,4% στις 16:14 ώρα Ελλάδος, ενώ κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί σε όλες τις μεγάλες αγορές της γηραιάς ηπείρου όπως και στην Αθήνα. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο CAC 40 στο Παρίσι και ο DAX στη Φραγκφούρτη ενισχύονται 1,4% με 1,5%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρουσιάζει κέρδη 1,65%.

Ο κλάδος των πρώτων υλών που φιλοξενεί τις μεγάλες μεταλλευτικές βιομηχανίες είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τις μετοχές του που το προηγούμενο διάστημα είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις, να επιδίδονται σήμερα σε ράλι. Σημαντικά τα κέρδη και για τον κλάδο πετρελαίου. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου και πρώτων υλών παγκοσμίως.

Στο Χ.Α. ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο 1,36% υπερβαίνοντας έτσι τις 915 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται κοντά στα 46 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κλάδοι πετρελαίου, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και ακίνητης περιουσίας με κέρδη άνω του 2%.

Αναλυτές πάντως προειδοποιούν πως τα δεδομένα για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού και τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσουν να απασχολούν έντονα τους επενδυτές το προσεχές διάστημα. Ήδη επηρεάζονται κλάδοι όπως αυτός του τουρισμού και των αερομεταφορών. Ο ΠΟΥ πάντως ξεκαθαρίζει πως δεν έχουμε ακόμη να κάνουμε με πανδημία και πως δεν υπάρχει ανάγκη για απαγορεύσεις ταξιδιών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text