Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Η επόμενη ημέρα μετά το "ξήλωμα" της διοίκησης

Folli Follie: Η επόμενη ημέρα μετά το "ξήλωμα" της διοίκησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Η επόμενη ημέρα μετά το "ξήλωμα" της διοίκησης

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Εντός της ημέρας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συζητηθεί το αίτημα που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για δικαστική συνδρομή προκειμένου να τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση στη Folli Follie. Η παρέμβαση της εποπτικής αρχής που είχε  προαναγγελθεί πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά και την επίσημη έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης προς τους ομολογιούχους για την παροχή συγκατάθεσης προς το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr.

Η νέα παρέμβαση της Αρχής, πάντως, ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ απορρίπτουν του λόγους για τους οποίους ζητείται η αντικατάστασή τους. Την ίδια στιγμή με επιστολή που εστάλη χθες (16/2) στη διοίκηση της εταιρείας, ο Δ. Κουτσολιούτσος αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για την έναρξη διαδικασίας της χρηματοοικονομικής εξυγίανσης της εταιρείας, αναφέρει πως "δεν υφίσταται ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη ΓΣ των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του ΔΣ". Για τον λόγο αυτό, ανακαλεί το σχετικό αίτημα και αιτείται "να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη στην οποία νομίμως είχε προστεθεί".

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή εκφράζει την ελπίδα πως η διοίκηση θα μεριμνήσει ώστε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση "την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η εταιρεία", ενώ παράλληλα εισηγείται να πληρωθεί μια από τις κενές θέσεις του ΔΣ με κάποιον από τους εκπροσώπους των ομολογιούχων.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται τέσσερις μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης όπου θα "αναμετρηθούν" όλες οι εμπλεκόμενες γύρων από τη FFG πλευρές. Σε αυτή, πέραν των άλλων θεμάτων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη θέμα για ενημέρωση αναφορικά με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει για τον καταλογισμό ευθυνών (σ.σ. προ ενός έτους ασκήθηκαν αγωγών σε Ελλάδα και Χονγκ Κονγκ, του Δ, Κουτσολιούτσου συμπεριλαμβανομένου), καθώς και για τις ενέργειες προς την εξυγίανση της εταιρείας.

Ζητούμενο η έγκριση

Ωστόσο, πλέον το παιχνίδι βρίσκεται στην πλευρά του ad hoc committee που καλούνται να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης του σχεδίου από τους κατόχους ομολογιών (Swissbonds, Eurobonds και Schuldschein) της εταιρείας, ώστε να κατατεθεί στη συνέχεια μαζί με την αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας το άρθρο 106.

Με τη διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη, το νέο ΔΣ που αναμένεται να τοποθετηθεί στην FFG θα έχει τον χρόνο να ενημερωθεί για την πορεία της εταιρείας. Ούτως ή άλλως τρία από τα μέλη του ΔΣ, οι κ.κ. Βαλαχής, Ιωαννίδης και Σάμιος αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με την απερχόμενη διοίκηση, με τον κ. Σάμιο να έχει τη μακροβιότερη παρουσία στη διοίκηση. Περαιτέρω, από τα νέα μέλη που θα τοποθετηθούν στην νέα διοίκηση, ο κ. Αλεξάκης  είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ, όπως και ο κ. Δοντάς.

Η νέα διοίκηση θα κληθεί, πέραν των άλλων, να δώσει βάρος σε ένα λειτουργικό restructuring της εταιρείας που πλέον έχει απολέσει 42 εμπορικά σήματα και στελέχη με εμπειρία. Με δεδομένο ότι όλο αυτό το διάστημα η προσοχή είχε δοθεί στην προετοιμασία της συμφωνίας με τους ομολογιούχους, συμφωνία που απαιτεί περαιτέρω χρόνο για να διαπιστωθεί εάν θα μπορέσει να επιτευχθεί, η προσοχή πλέον αναμένεται να στραφεί στο σκέλος των κύριων δραστηριοτήτων της χειμαζόμενης εταιρείας.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text