Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Morgan Stanley: Καμπανάκι για απότομο φρένο της κινεζικής οικονομίας λόγω κοροναϊού

Morgan Stanley: Καμπανάκι για απότομο φρένο της κινεζικής οικονομίας λόγω κοροναϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Για απότομη πτώση του κινεζικού ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο, με επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης έως και το 3,5% προειδοποιεί η Morgan Stanley, εάν η επιδημία του νέου κοροναϊού δεν τεθεί υπό έλεγχο αρκετά γρήγορα ώστε να επανέλθει η μεταποιητική παραγωγή σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι κινεζικές αρχές υγείας ανακοίνωσαν σήμερα 74.185 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.004 θανάτους λόγω του κοροναϊού με τους περισσότερους στην επαρχία Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας.

Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας έχει «παραλύσει» καθώς οι αρχές έχουν αποκλείσει ολόκληρες πόλεις στις προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση του ιού, που πλέον ονομάζεται COVID-19. Παρά την επαναλειτουργία ορισμένων εργοστασίων, οι αναλυτές της Morgan Stanley διαπσιτώνουν ότι η παραγωγή κινείται στο 30% με 50% των φυσιολογικών επιπέδων.

Οι αναλυτές περιμένουν την επαναφορά της παραγωγής στο 60% με 80% των φυσιολογικών επιπέδων έως τα τέλη αυτού του μηνός και στα φυσιολογικά επίπεδα προς τα μέσα με τέλη Μαρτίου. Προειδοποιούν όμως για οικονομική αβεβαιότητα εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού. Σύμφωνα με το καλό σενάριο, με κορύφωση του ιού έως τον Μάρτιο, οι ρυθμοί ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας θα επιβραδυνθούν στο 5,3% στο πρώτο τρίμηνο και στο 5,9% στο σύνολο του έτους. Σε ένα όμως δυσμενές σενάριο, με κορύφωση της επιδημίας τον Απρίλιο και παράταση των προβλημάτων στην παραγωγή, η Morgan Stanley δεν αποκλείει βουτιά της ανάπτυξης στο 3,5% στο πρώτο τρίμηνο και στο 5,6% στο σύνολο του έτους.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text