Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Εταιρικά κέρδη και κοροναϊός «βαρίδι» για τα χρηματιστήρια

Εταιρικά κέρδη και κοροναϊός «βαρίδι» για τα χρηματιστήρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στις «συμπληγάδες» απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου και των ανησυχιών για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια ανάπτυξη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να απομακρύνει τις μετοχές από τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης.

Πιέσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες μισής ποσοστιαίας μονάδας και να οδεύει προς το όριο των 910 μονάδων. Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ+1,64% (+1,76%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,02%), της Τιτάν (+0,90%) και της Σαράντης (+0,80%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-2,11%), της Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ-1,66% (-1,66%), της Coca Cola HBC (-1,61%), της Alpha Bank ΑΛΦΑ-1,07% (-1,52%) και της Εθνικής (-1,33%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+1,22%) και της Υγείας (+1,09%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,65%) και των Τροφίμων (-1,50%).

Αρνητική η εικόνα και στην Ευρώπη, πλην του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,3%. Αρνητικά πρόσημα σε Φραγκφούρτη και Παρίσι, με τον DAX να σημειώνει οριακές απώλειες και τον CAC 40 να υποχωρεί 0,19%. Πτώση και για το Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text