Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Mινέρβα: Πώς «πλέκει» κέρδη με άνοδο 183% από αρχές του χρόνου

Mινέρβα: Πώς «πλέκει» κέρδη με άνοδο 183% από αρχές του χρόνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mινέρβα: Πώς «πλέκει» κέρδη με άνοδο 183% από αρχές του χρόνου

Η μετοχή, μέχρι πριν από λίγες ημέρες παρουσίαζε άνοδο έως 209% ενω σήμερα καταγράφει απόδοση 183%

Θεαματικές αποδόσεις εμφανίζει από τις αρχές του χρόνου, η μετοχή της ιστορικής βιομηχανίας πλεκτικής Μινέρβα, διακινώντας μερικές χιλιάδες ημερησίως. Ο τίτλος, μέχρι πριν απο λίγες ημέρες παρουσίαζε άνοδο έως 209% ενω σήμερα καταγράφει απόδοση 183% στα 0,67 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της να ανέρχεται στα 4,1 εκατ.ευρώ.

Η Μινέρβα, η οποία στο πρώτο εξάμηνο του 2019 είχε ζημιές περί τις 600 χιλιάδες ευρώ συνεχίζει κανονικά την παρουσία της, με δίκτυο πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό ( Ρουμανία – Κύπρο ).

Η Μινέρβα παράγει φανέλες, πυτζάμες, εσώρουχα κ.α με το ιστορικό brand και τα προηγούμενα χρόνια είχε προχωρήσει σε επένδυση στην Ρουμανία με εμπορική εταιρεία – η οποία αποδίδει εξαιτίας της ανάπτυξης που εμφανίζει η γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μινέρβα (βασικοί μέτοχοι οικογένεια Λαδένη) εξυπηρετεί κανονικά τον δανεισμό της (περί τα 14 εκατ. ευρώ ενω έχει πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση δανεισμού με έκδοση ομολογιακού και εγγραφή υποθηκών σε ακίνητα της εταιρείας.

Οι καθημερινές αγορές μερικών χιλιάδων μετοχών απο τις αρχές του χρόνου έχουν οδηγήσει στην άνοδο του τίτλου και δεν είναι σαφές εαν η άνοδος του τίτλου οδηγείται απο μια βελτίωση των οικονομικών μεγεθών για το 2019 ή απο μια πιθανή προσπάθεια των βασικών μετοχών να προχωρήσουν σε μια Δημόσια προσφορά για την έξοδο της εταιρείας απο το χρηματιστήριο. Με βάση πηγές από την Θεσσαλονίκη, ένα τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει καθώς η εταιρεία παρά τις ζημιογόνες χρήσεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως προβληματική.

Η “Μινέρβα” αποτελεί μια ιστορική βιομηχανία πλεκτικής με τα σήματα Μινέρβα σε είδη ενδυμάτων και εσωρούχων καθώς μεσουρανούσε στις δεκαετίες 1960 – 1980 και παρά τις πιέσεις -απο το 1990 των βαλκανικών και ασιατικών βιομηχανιών χαμηλού κόστους και ποιότητας των Βαλκανίων συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία της.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text