Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | ΧΑ: Αγοραστικό κρεσέντο με τις τράπεζες στο στόχαστρο

ΧΑ: Αγοραστικό κρεσέντο με τις τράπεζες στο στόχαστρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΧΑ: Αγοραστικό κρεσέντο με τις τράπεζες στο στόχαστρο

Υπεραποδίδει στην αντίδραση έναντι των ευρωπαικών το ΧΑ. Εχοντας καταγράψει διόρθωση μεγαλύτερη στην διάρκεια της βίαιης διόρθωσης στο "ρηχό" χρηματιστήριο αρκούν οι επιθετικές εντολές αγοράς ισχυρών επενδυτικών κύκλων και βασικών μετόχων για να καταγραφεί το 7,05% για τον Γενικό Δείκτη, την ώρα που ο DAX αντιδρούσε 2,75% και ο ΜΙΒ κατά 3,15%.

Ενδεικτικό το ότι στα πρώτα 5΄της συνεδρίασης η αξία των συναλλαγών είχε ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ για να φτάσει τα 12 εκατ. στις 10.40΄με τον ρυθμό εκτέλεσης των εντολών να παραμένει σταθερά ταχύς τόσο σε τραπεζικές όσο σε μετοχές-σηματωρούς.

Το κύριο μέρος, των tradng συναλλαγών πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και ένα συγκριτικά σημαντικό σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και σηματωρούς όπως είναι οι Mytilineos, Autohellas, Motor Oil, Jumbo ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η MIG.

Εως τις 771,71 μονάδες, νωρίτερα, ο Γενικός Δείκτης, έως τις 654,21 ο Δείκτης Τραπεζών, έως τις 1.956,41 μονάδες ο FTSE25. Πρακτικά καλύφθηκαν τα πρώτα (πτωτικά) χάσματα αλλά η αντίδραση επιβραδύνθηκε πλησιάζοντας στα όρια των σημαντικών, βραχυπρόθεσμων/εβδομαδιαίων αντιστάσεων.

Ενδεικτικά για τον ΓΔ το άνω όριο-αντίσταση είναι στις 780 μονάδες, με τους βραχυπρόθεσμους να κατοχυρώνουν μικρό μέρος των θέσεων, που είχαν λάβει στην διάρκεια της διόρθωσης. Ηδη οι πρώτοι traders μετρούν θετική απόδοση, που ειδικότερα όσον αφορά στις τραπεζικές και συγκεκριμένα blue chips φτάνει σε διψήφιο ποσοστό.

Σε ΟΤΕ, Eurobank, ΕΤΕ, OΠΑΠ, Alpha Bank, Motor Oil και η Εθνική η αξία των συναλλαγών είχε ξεπεράσει το όριο του ενός εκατ., στις 10.50' με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα από τον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Alpha Bank στα 1,42 από το αρχικό των 1,287 ευρώ, της Εθνικής στα 2,189 από τα 1,9995 , της Eurobank στα 0,635 από τα 0,566 , της Πειραιώς στα 2,22 από τα 1,984 ευρώ. Εμφανής η απόδοση, ήδη, μεταξύ τιμής κλεισίματος Παρασκευής και τρέχουσας. Ανάλογη διαφορά/θετική απόκλιση για μετοχές των ΟΤΕ στα 13,03 , ΟΠΑΠ στα 10,24 , ΔΕΗ στα 3,25 ευρώ.

Εικόνα που διαμορφώνεται, σταδιακά, στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με ενθαρρυντικές ενδείξεις το ότι η ανοδική διόρθωση κράτησε μετά τα σημαντικά πρώτα 30' , διάστημα οπότε και ρευστοποιήθηκε μικρό μέρος βραχυπρόθεσμων θέσεων.

Με μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό με θετικό πρόσημο και οι 25 μετοχές του δείκτη. Ποσοστό μεγαλύτερο της αγοράς (του 5,88% στις 11.00' ) για τίτλους των TITC, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Jumbo, Mytilineos και Πειραιώς.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text