Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Μ. Σεντένο: Καλή η πρόοδος της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Μ. Σεντένο: Καλή η πρόοδος της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μ. Σεντένο: Καλή η πρόοδος της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας των δημοσιονομικών κανόνων για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Σεντένο είπε ότι συζητήθηκε σύντομα η πέμπτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας. «Καλωσορίσαμε», είπε, «την καλή πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα κατάφερε να έχει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους για πέμπτο συνεχόμενο έτος, επιτυγχάνοντας πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ το 2019».

Όλοι συμφωνήσαμε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ότι η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας των δημοσιονομικών κανόνων για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού.

Κλ. Ρέγκλινγκ: Εντυπωσιάστηκα από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων

Εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Αναφερόμενος στην πέμπτη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι υπήρχαν κάποιες αδυναμίες, αλλά συνολικά ήταν πολύ θετική.

Η Ελλάδα πλήττεται δυστυχώς από δύο κρίσεις, αυτή του κορονοϊού και αυτή που αφορά στο μεταναστευτικό, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα εντυπωσιάστηκε από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι, υπό το φως των νέων αυτών προβλημάτων, η χώρα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text