Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Motor Oil: Πιστωτική γραμμή €800 εκατ. για τον Covid-19

Motor Oil: Πιστωτική γραμμή €800 εκατ. για τον Covid-19

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Motor Oil: Πιστωτική γραμμή €800 εκατ. για τον Covid-19

Δυο μεγάλες προκλήσεις αντιμετωπίζει η διεθνή αγορά πετρελαιοειδών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, στη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης με αναλυτές. Πέρα από τον κορονοϊό, που επηρεάζει τη ζήτηση, ο πόλεμος τιμών Σ. Αραβίας – Ρωσίας βάζει μια επιπλέον δύσκολη μεταβλητή.

Σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία, εν μέσω αυτών των μεγάλων προκλήσεων, τόνισε ότι η θέση της είναι θωρακισμένη λόγω των ανοικτών πιστωτικών γραμμών που διαθέτει. Από τη μία, υπάρχει κανονική λειτουργία της παραγωγής, ενώ και η ρευστότητα είναι ισχυρή.

Όπως είπε η εταιρία διαθέτει γραμμές 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 580 εκατ. ευρώ αντλήθηκαν ήδη τον Δεκέμβριο, ενώ ταυτόχρονα έχει και 800 εκατ. από 970 εκατ. ευρώ εγγυήσεων που δεν είναι δεσμευμένα.

Όπως ανέφερε ο CEO της Motor Oil σε σχετική ερώτηση με αυτές τις συνθήκες στις αγορές η εταιρία δε θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου για αναχρηματοδότηση προηγούμενων εκδόσεων. Γι’ αυτό και θα βασιστεί στα όσα έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα, ποσά που κρίνονται επαρκή.

Παράλληλα σε σχέση με τη λειτουργία των δομών παραγωγής ο κ. Τζαννετάκης τόνισε ότι έχουν έγκαιρα γίνει κινήσεις για τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της εταιρίας. Δηλαδή, έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση λειτουργιών του διυλιστηρίου, έχουν βελτιωθεί από πέρυσι οι υποδομές, ακολουθείται καταναλωτοκεντρική πολιτική με έμφαση στα προγράμματα πιστότητας των εταιριών Shell και Avin, κι έγιναν επενδύσεις σε νέες επιχειρησιακές μονάδες ρεύματος και φυσικού αερίου και ΑΠΕ.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text