Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Με τους εκπροσώπους του πετρελαϊκού κλάδου θα συναντηθεί ο Τραμπ

Με τους εκπροσώπους του πετρελαϊκού κλάδου θα συναντηθεί ο Τραμπ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με τους εκπροσώπους του πετρελαϊκού κλάδου θα συναντηθεί ο Τραμπ

H αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου έχει δεχθεί σφυροκόπημα από το διπλό σοκ κατάρρευσης της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας και αύξησης της προσφοράς εξαιτίας της κόντρας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προσπαθήσει να διαμεσολαβήσει ανάμεσα σε Ριάντ και Μόσχα. Προς το παρόν ωστόσο δεν έχει κάνει κάτι επίσημο και εάν έχει κινηθεί παρασκηνιακά μάλλον δεν έχουν αποδώσει οι προσπάθειές της.

Αύριο, Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών πετρελαιβιομηχανιών προκειμένου να συζητήσει μέτρα στήριξης του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ o Λευκός Οίκος θεωρεί πως δεν μπορεί να αφήσει μόνο τον κλάδο να αντιμετωπίσει μία άνευ προηγουμένου κατάρρευση των τιμών.

Ωστόσο οι επιλογές για τη μορφή της βοήθειας είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα σε αυτό που ζητούν οι μεγάλες πετρελαϊκές και αυτό που θέλουν ανεξάρτητες μικρές εταιρείες γεωτρήσεων. Αυτό καθιστά δύσκολη τη συμφωνία ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν προκρίνει τη λύση της άμεσης παρέμβασης στην αγορά σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά σκέφτεται άλλες δράσεις όπως η εξαίρεση από το νόμο που τις υποχρεώνει τώρα να χρησιμοποιούν αμερικανικά τάνκερ για τη μεταφορά πετρελαίου μεταξύ των αμερικανικών λιμανιών ή φοροελαφρύνσεις.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text