Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ράλι στις ευρωαγορές, ελπίδες για σταδιακή άρση των lockdowns - Το Eurogroup στο επίκεντρο

Ράλι στις ευρωαγορές, ελπίδες για σταδιακή άρση των lockdowns - Το Eurogroup στο επίκεντρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ράλι στις ευρωαγορές, ελπίδες για σταδιακή άρση των lockdowns - Το Eurogroup στο επίκεντρο

Oι ελπίδες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης που θα αποτρέψει ένα νέο ναυάγιο εναπόκεινται στο σημερινό Eurogroup Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για επιβράδυνση της πανδημίας και σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup, με τους υπουργούς Οικονομικών να αναζητούν τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης.Με τη Γερμανία και τους στενούς της συμμάχους να βγάζουν εκτός «εργαλειοθήκης» την πρόταση για το ευρω-ομόλογο, το EuroWorking Group (EWG) ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ χωρίς να βγει «λευκός καπνός».Έτσι οι ελπίδες για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης που θα αποτρέψει ένα νέο ναυάγιο εναπόκεινται στο σημερινό Eurogroup.Η συζήτηση των 19» αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα 7 Απριλίου 2020 στις 4 σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με το μπρα- ντε - φερ ανάμεσα σε Βορρά και Νότο να προμηνύεται ιδιαίτερα σκληρό.

Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται έως 3,3%. Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχωρεί στις 44,9 μονάδες.Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 3,9% στις 10.481 μονάδες. O DAX οδεύει προς έξοδο από τη bear market, καθώς έχει σημειώσει άνοδο 20% από τα χαμηλά της 18ης Μαρτίου. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 5% στις 17.786 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 4% στις 5.770 μονάδες. Στις 4.519 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 4%. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 3,6% στις 7.093 μονάδες.

Πηγή:bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text