Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία: Βλέπουν ύφεση 9,8% στο β΄ τρίμηνο τα οικονομικά ινστιτούτα

Γερμανία: Βλέπουν ύφεση 9,8% στο β΄ τρίμηνο τα οικονομικά ινστιτούτα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Βλέπουν ύφεση 9,8% στο β΄ τρίμηνο τα οικονομικά ινστιτούτα

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πιθανότατα συρρικνώθηκε 9,8% στο β΄ τρίμηνο, στην μεγαλύτερη πτώση από το 1970 όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχεία, εξαιτίας των μέτρων lockdown που επιβλήθηκαν για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανέφεραν τα κορυφαία γερμανικά ινστιτούτα. Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις αυτές, η ύφεση θα είναι διπλάσια από αυτή που είχε παρατηρηθεί στο α΄ τρίμηνο του 2009, όταν η Γερμανία ήταν στην τροχιά της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση lockdown εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια και αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν κλείσει και πολλές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει την παραγωγή για να βοηθήσουν στον περιορισμό του ιού. "Δεν είναι απίθανο η κρίση να τραβήξει για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι αναμενόταν και να οδηγήσει στο "πάγωμα” της παραγωγής”, τόνισε ο Timo Wollmershaeuser, οικονομολόγος του ινστιτούτου Ifo, που συμμετείχε στην εκπόνηση της έκθεσης. Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα ερευνών δηλώνουν πως η οικονομία πιθανώς συρρικνώθηκε κατά 1,9% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πηγές του Reuters ανέφεραν πως η γερμανική οικονομία είναι πιθανό να συρρικνωθεί 4,2% φέτος και να αναπτυχθεί 5,8% στο επόμενο έτος. "Η πανδημία του κορονοϊού προκαλεί βαθιά ύφεση στη Γερμανία”, αναφέρουν τα ινστιτούτα, των οποίων οι προβλέψεις αποτελούν τη βάση των οικονομικών προβλέψεων της κυβέρνησης. Ο Wollmershauser δήλωσε πως τα μέτρα lockdown προκαλούν κρίση στην κατανάλωση και πρόσθεσε ότι η ζήτηση για γερμανικά βιομηχανικά αγαθά θα αυξηθεί μόλις οι χώρες χαλαρώσουν το shutdown τους. Στην έρευνα επισημαίνεται ακόμη ότι η ανεργία στη Γερμανία είναι πιθανό να κορυφωθεί στο 5,9%.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text