Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Επιδιώκουν την αποδυνάμωση του ρόλου της Κίνας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

ΗΠΑ: Επιδιώκουν την αποδυνάμωση του ρόλου της Κίνας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Επιδιώκουν την αποδυνάμωση του ρόλου της Κίνας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

Η πανδημία του κορωνοϊού μετατρέπεται σε νέο πεδίο μάχης στην κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κϊνας, με την κυβέρνηση του Αμερικανού προεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να προωθεί νέα πρωτοβουλία απομόνωσης της Κϊνας από τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, ως τιμωρία του Πεκίνου για τους χειρισμούς του στην πανδημία.

Ο πρόεδρος Τραμπ, που τελευταία έχει κλιμακώσει τις φραστικές επιθέσεις εναντίον της Κίνας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, έχει δεσμευθεί για την επαναφορά μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Η οικονομική καταστροφή λόγω κορωνοϊού και η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων ενισχύουν τα κίνητρα της Ουάσιγκτον να απομακρύνουν μέρος της παραγωγής και της μεταποιητικής δραστηριότητας εκτός Κίνας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει τη μεταφορά σε άλλες πιο φιλικές χώρες, επισημαίνουν στο Reuters Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Εργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια για τη μείωση της εξάρτησης των εφοδιαστικών μας αλυσίδων από την Κίνα και τώρα δίνουμε μεγάλη ώθηση τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, δηλώνει στο Reuters ο Κιθ Κραχ υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναζητούν τρόπους να παροτρύνουν τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν εκτός Κίνας μεταποιητικη δραστηριότητα. Μεταξύ των κινήτρων που εξετάζονται είναι και οι φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις.


Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text