Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Μ. Τσαμάζ: Η τεχνολογία μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης

Μ. Τσαμάζ: Η τεχνολογία μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μ. Τσαμάζ: Η τεχνολογία μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης

Την εκτίμηση ότι για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης πρέπει να υιοθετηθεί η τεχνολογία από ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας τους, να υιοθετήσουν ψηφιακές εφαρμογές και να εισέλθουν στο online περιβάλλον ώστε μέσω της τεχνολογίας να γίνουν πιο εξωστρεφείς, διατύπωσε, μεταξύ άλλων τοποθετήσεών του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο webinar που διοργάνωσε η Grant Thornton με τίτλο "Η ελληνική οικονομία την εποχή του Covid-19", εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία πως η κρίση θα μας βοηθήσει να βγούμε σοφότεροι.

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ ανέφερε πως σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία η τεχνολογία αποδείχθηκε σύμμαχος και η  συμβολή των τηλεπικοινωνιών ήταν καθοριστική. Παράλληλα, τόνισε πως η χώρα μας διαθέτει ψηφιακές υποδομές υψηλού επιπέδου, ενώ αναφερόμενος στα δίκτυα του ομίλου ΟΤΕ σε κινητή και σταθερή σημείωσε ότι ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία και χωρίς κανένα πρόβλημα στην υψηλή ζήτηση. "Για να το πετύχουμε αυτό, είχαμε επενδύσει κεφάλαια 5 δισ.ευρώ τα προηγούμενα χρόνια σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, κίνηση που αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας. Ο ΟΤΕ επενδύει 500 εκατ.ευρώ ετησίως σε βασικές υποδομές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ετησίως, επενδύσεις που θα συνεχίσουν να υλοποιούνται για τα επόμενα χρόνια", τόνισε.

Ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε πως η πανδημική κρίση έκανε πλέον ξεκάθαρο σε όλους μας η ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. "Η κρίση λειτούργησε  ως επιταχυντής αυτού του μετασχηματισμού", ανέφερε, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα όπως η τηλεργασία για 10.000 δημοσίους υπαλλήλους, η άυλη συνταγογράφηση κ.α. "Όλα αυτά όχι μόνο θα μείνουν αλλά πρέπει να βελτιωθούν και να μην εφησυχάσουμε".

Στη δευτερολογία του ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις πρέπει να υιοθετηθεί η τεχνολογία από όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, να αλλάξουν το μοντέλο λειτουργίας τους, να υιοθετήσουν ψηφιακές εφαρμογές, να εισέλθουν στο online  περιβάλλον. "Η αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι σημαντική γιατί μόνο έτσι θα επιβιώσουμε. Οι καταναλωτές είναι έτοιμοι", τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης, ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε πως ακόμη και ο ΟΤΕ βίωσε αρνητικές επιπτώσεις. Όπως είπε, οι δύο πρώτοι μήνες του 2020 κινήθηκαν πολύ θετικά και ήταν εμφανές πως η ψυχολογία είχε αλλάξει. Δυστυχώς, μετά τα πράγματα άλλαξαν, ανέφερε ο κ. Τσαμάζ και όπως προειδοποίησε τα επόμενα τρίμηνα είναι αυτά που βρίσκονται είναι σε αμφισβήτηση. Συγκεκριμένα για τον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ υποστήριξε πως καθώς ένα ποσοστό κερδοφορίας ερχόταν από τον τουρισμό, συγκεκριμένα από το roaming που πλέον χάνεται λόγω των αναμενόμενων επιπτώσεων στον Τουρισμό, αυτό δημιουργεί έναν προβληματισμό.

Ερωτηθείς για τους εργαζόμενους του ομίλου, ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ ξεκαθάρισε πως δεν θα έχουν επιπτώσεις, αντίθετα ο Οργανισμός θα συνεχίσει τις προσλήψεις. "Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε απολύσεις ή να βάλουμε εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, το αντίθετο, θα κάνουμε προλήψεις", τόνισε. Ήδη έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των εργαζομένων, όπως μέτρα επιβράβευσης σε όσους δούλευαν εκτός σπιτιού (τεχνικούς, καταστήματα κλπ).

Τέλος, με δεδομένο ότι το 80% των εργαζομένων του ΟΤΕ σε 72 ώρες μπήκε σε online περιβαλλον, ο κ. Τσαμάζ ερωτηθείς επεσήμανε πως η εργασία από το σπίτι απέδωσε. "Αυτό σημαίνει πως όσα συνέβησαν με τον κορονοϊό μας δημιουργούν νέο τρόπο σκέψεις αναφορικά με την προσέγγιση της εργασίας. Εμείς επανεξετάζουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε. Η αλλαγή πρέπει να είναι στον τρόπο της σκέψης μας. Είναι μια νέα ευκαιρία που θα αλλάξει πολλά δεδομένα. Είναι στο χέρι μας να μην μείνουμε στα προβλήματα αλλά σε αυτά που μπορούν να μας βοηθήσουμε για να πάμε μπροστά. Πρέπει να καταλάβουμε πως επιβιώνει αυτός που μπορεί να προσαρμόζεται με επιτυχία στα νέα δεδομένα", κατέληξε.


Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text