Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Εκτός MSCI Global Standard Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Titan

Εκτός MSCI Global Standard Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Titan

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εκτός MSCI Global Standard Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Titan

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Στον Small Cap του MSCI θα ενταχθούν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και του Titan, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο οίκος, αφαιρέθηκαν από τον δείκτη Global Standard.

Οι αλλαγές των δεικτών του MSCI θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2020 και μέχρι τότε θα γίνουν και οι απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων από τα passive index funds.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ρωσικής VTB Capital, οι εκροές από την Alpha Bank θα κινηθούν στα 72 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα στα 54 εκατ. ευρώ και από την Titan στα 42 εκατ. ευρώ. Tην περασμένη εβδομάδα η Société Générale υπολόγησε τις πιθανές εκροές στα 180-200 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με  όσα είχε αναφέρει η  VTB Capital, οι υπολογισμοί της MSCI για το ποιες μετοχές θα αφαιρέσει και ποιες θα προσθέσει στους δείκτες της, έγιναν με βάση τις τιμές στο διάστημα 17-30 Απριλίου.

Σύμφωνα με την Beta Sec, πριν τις αλλαγές, στον MSCI Greece συμμετείχαν 8 ελληνικές μετοχές με την εξής στάθμιση (με ημερομηνία 30/4/2020): OTE (29.2%), OPAP (15.9%), Jumbo (15.6%), Eurobank (9.6%), Alpha Bank (9.3), MOH (8.2%), NBG (6.8%) and Titan Cement (5.2%).

Οι αφαιρέσεις

Εκτός MSCI Global Standard Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Titan

πιν

Οι προσθήκες

πιν

πιν

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text