Αρχική | Οικονομία | Ένταξη των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης ζητά το Επιμελητήριο

Ένταξη των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης ζητά το Επιμελητήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ένταξη των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης ζητά το Επιμελητήριο

Χιλιάδες επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό κινδυνεύουν, αν και έχουν ξεκινήσει να επαναλειτουργούν με την δεύτερη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας, καθώς τα περισσότερα αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα και οι ξένοι επισκέπτες ακόμα αναμένονται.

Γι αυτό τον λόγο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό, στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων.

Όπως εξηγεί το επιμελητήριο, πρόκειται για καταστήματα που επαναλειτούργησαν με την Β΄ φάση επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, στις 11 Μαΐου, όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα μια και δεν υπάρχουν ακόμα οι καταναλωτές που τα στηρίζουν, οι ξένοι επισκέπτες. Η άφιξή τους αναμένεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό, όταν ανοίξουν δηλαδή τα σύνορα, αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με χώρες του εξωτερικού και επαναλειτουργήσουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

«Μέχρι όμως να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο οι συνάδελφοι μας θα επιβαρύνονται με λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων που δεν θα έχουν τζίρο» σημειώνει το επιμελητήριο και προσθέτει: «Βλέποντας το αδιέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινώσει από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Είναι αναγκαίο να συμβεί αυτό γιατί διακυβεύεται η επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διάσωση πολλαπλάσιων θέσεων απασχόλησης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία».


Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text