Αρχική | Οικονομία | Χαμηλώνουν οι... πτήσεις στο πρόγραμμα Χρυσή Βίζα

Χαμηλώνουν οι... πτήσεις στο πρόγραμμα Χρυσή Βίζα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χαμηλώνουν οι... πτήσεις στο πρόγραμμα Χρυσή Βίζα

Αισθητή μείωση στη χορήγηση νέων αδειών πενταετούς διαμονής (Χρυσή Βίζα) σε υπηκόους τρίτων χωρών μέσω της αγοράς ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ επέφερε η πανδημία του κορονοϊού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (22/5) της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έως τις 31/3/2020 ο συνολικός αριθμός χορηγήσεων αδειών διαμονής ανήλθε στις 7.550, εκ των οποίων οι 7.279 είχαν δοθεί έως το τέλος του 2019.

Από την αφαίρεση προκύπτει ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους χορηγήθηκαν 271 νέες άδειες. Αν και ο αριθμός των νέων αδειών αφορά μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους, για λόγους σύγκρισης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 χορηγήθηκαν 3.172 άδειες, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος. Η χαμηλή «πτήση» του προγράμματος κατά το πρώτο τρίμηνο φαίνεται ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί στο υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς οι αβεβαιότητα με την πανδημική κρίση παραμένει.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text