Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: 40 εκατ. άνεργοι σε διάστημα 10 εβδομάδων

ΗΠΑ: 40 εκατ. άνεργοι σε διάστημα 10 εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: 40 εκατ. άνεργοι σε διάστημα 10 εβδομάδων

2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν από ιδιωτικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον Μάιο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ κατώτερο από τον αντίστοιχο του Απριλίου, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρίας υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις ADP, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Είναι κατά πολύ καλύτερος απ΄ό,τι αναμενόταν από τους αναλυτές, που εκτιμούσαν πως οι απώλειες θέσεων εργασίας θα έφθαναν τα εννέα εκατομμύρια. Είναι, κυρίως, πολύ κατώτερος των 20 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας που χάθηκαν τον Απρίλιο, καθώς οι πρώτες επαναλειτουργίες επιχειρήσεων οδήγησαν σε προσλήψεις.

Ωστόσο, «η επίδραση της κρίσης της Covid-19 συνεχίζει να πιέζει τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους», δήλωσε ο Αζού Γιλντιμαράζ, συνδιευθυντής του ADP Research Institute, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Άνοιξε με άνοδο η Wall Street μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων του Μαίου ήταν καλύτερος από τον αναμενόμενο φάνηκε και στο άνοιγμα της Wall Street που καθορίστηκε από ανοδικές τάσεις.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι επιπτώσεις από τον κοροναϊό στην οικονομία των ΗΠΑ έχουν αρχίσει και αμβλύνονται.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,70% στις 25.921 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,62% στις 3.100 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,20% στις 9.631 μονάδες.

40 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ λόγω κοροναϊού

Σε διάστημα 10 εβδομάδων περισσότεροι από 40 εκατομμύρια εργαζόμενοι είδαν την πόρτα της εξόδου, προσφεύγοντας στη λήψη επιδόματος. Ενδεικτικό της κρίσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι πως στην περίοδο της πετρελαϊκής κρίσης το 1973-1975 η ανεργία είχε φτάσει το 9%, το 1981-1982 στο 10,8%. και στη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009 το ποσοστό ανεργίας είχε ανέλθει στο 10% από το 4,4%.

Αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ θα φτάσει το 25% ανάλογο με εκείνο της Μεγάλης Ύφεσης. Παράλληλα υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για την αμερικανική αγορά εργασίας τονίζοντας πως «περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, εκ των οποίων ένα πολύ μεγάλο κομμάτι θα χαρακτηριστεί ως άνεργο».


Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text