Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει ο Γ. Στάσσης τον στόχο των 720 εκατ. ευρώ EBITDA για το 2020

ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει ο Γ. Στάσσης τον στόχο των 720 εκατ. ευρώ EBITDA για το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει ο Γ. Στάσσης τον στόχο των 720 εκατ. ευρώ EBITDA για το 2020

Δύο διαβεβαιώσεις έδωσε χθες στους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 70 εταιρίες της αγοράς.

Η πρώτη αφορά στο ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης δεν επηρεάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και η δεύτερη από την επιβεβαίωση της επίτευξης του στόχου των 720 εκατ. ευρώ EBITDA στο τέλος του 2020.

Οι αναλυτές κι εκπρόσωποι επενδυτικών και χρηματιστηριακών εταιριών ρώτησαν επισταμένως για τις συνθήκες της ρευστότητας της εταιρίας υπό τις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας φρόντισε να τονίσει το γεγονός πως για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καταγράφεται θετικό πρόσημο στη λειτουργική της κερδοφορία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ρευστότητά της ΔΕΗ βελτιώνεται συνεχώς από τον Δεκέμβριο, ενώ ακόμη και ο βραχνάς των οφειλών προς τρίτους σταδιακά περιορίζεται. Όπως είπε από τα 900 εκατ. μειώθηκε στα 650 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Στάσσης αποσαφήνισε επίσης για το δάνειο των 160 εκατ. ευρώ της EBRD ότι αυτό αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητάς της και παραμένει ως εφεδρεία στην περίπτωση που η εταιρία χρειαστεί ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

Επισήμανε ακόμη και τα πρώτα αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολουθεί η ΔΕΗ στην προσπάθεια για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, λέγοντας ότι ανεβαίνει η τάση των ηλεκτρικών συναλλαγών ακόμη και μετά την άρση του lockdown αποτελώντας πια το 30% του συνόλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, δέχτηκε ερωτήσεις και για την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρίας. Έκανε γνωστό ότι στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα κλείσει η συμφωνία για το πακέτο των υπερήμερων οφειλών έως και 60 ημέρες. Για εκείνες που είναι ληξιπρόθεσμες 90 ημέρες και πάνω, ο κ. Στάσσης είπε ότι η τιτλοποίηση προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο. Όπως τόνισε, η εταιρία δεν προχωρά σε βιαστικές κινήσεις, ενώ αποκάλυψες πως μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν υπήρχε καμία πρόταση από επενδυτές.

Ερωτήσεις, όμως, δέχτηκε και για το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Όπως είπε, η βιομηχανία από τότε που ετέθη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των οφειλών της.

 

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text