Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Μητσοτάκης: Σε δεύτερο κύμα, τα μέτρα θα είναι "στοχευμένα"

Μητσοτάκης: Σε δεύτερο κύμα, τα μέτρα θα είναι "στοχευμένα"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μητσοτάκης: Σε δεύτερο κύμα, τα μέτρα θα είναι "στοχευμένα"

Η βασική είδηση της ημέρας βρίσκεται στα “ψιλά” της συνέντευξης που έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ (εδώ) και ιδιαίτερα στο σημείο όπου ανέφερε: “Ελπίζουμε ότι και να χτυπήσει ο ιός δεν θα χρειάζεται να παίρνουμε οριζόντια μέτρα. Θα μπορούμε να κλείνουμε ένα σχολείο μπορεί ω μη γένοιτο εάν υπάρχει σε ένα σχολείο, ένα οικοδομικό τετράγωνο, έστω μία πόλη, αλλά όχι κατ’ ανάγκη οριζόντια μέτρα θα μπορούμε να είμαστε πολύ πιο έξυπνοι στα μέτρα τα οποία παίρνουμε”.

 

Αυτό που αναφέρει ο Πρωθυπουργός είναι ότι, σε περίπτωση δευτέρου κύματος της πανδημίας, δεν πρόκειται να κλείσει ξανά το σύνολο της οικονομίας, αλλά όποιο μέτρο και αν ληφθεί, θα είναι στοχευμένο και μεμονωμένο.

Παρόμοιες -έμμεσες- δηλώσεις φαίνεται πως κάνουν και άλλοι ηγέτες κρατών, ενώ αυτό είναι κάτι που η διεθνής επενδυτική κοινότητα αρχίζει να λαμβάνει ως δεδομένο. Εκτιμούμε δε ότι, σταδιακά, θα αρχίσει να εκφράζεται ανοικτά και απερίφραστα, παρά το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως να έχει σε πρώτο στάδιο.

 

Αναφοριά με τη χρηματιστηριακή αγορά, κρίνουμε ότι, η σημερινή κίνηση της αγοράς υπήρξε εξαιρετική. Όπως άλλωστε έχει υπάρξει ιδιαίτερα ώριμη κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Δεν παρασύρεται από το “rollercoaster” των αμερικανικών δεικτών, δεν καταγράφει ακραίες διακυμάνσεις και συμβαδίζει με τα γεγονότα και τις πραγματικές καταστάσεις. Μετά από τη σημερινή κίνηση, θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο υποχώρησης των τιμών, μειώνεται σημαντικά.




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text