Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Πλεονάσματα τέλος για τη Γερμανία- Προς έλλειμμα 7,25% φέτος

Πλεονάσματα τέλος για τη Γερμανία- Προς έλλειμμα 7,25% φέτος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πλεονάσματα τέλος για τη Γερμανία- Προς έλλειμμα 7,25% φέτος

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, θα ζητήσει από τη Βουλή να αυξήσει περαιτέρω τον νέο δανεισμό της χώρας κατά 62,5 δισ. ευρώ στα επίπεδα ρεκόρ των 218,5 δισ. ευρώ φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

To σχέδιο προβλέπεται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του δεύτερου συμπληρωματικού προϋπολογισμού σε τρεις μήνες, ο οποίος και υπογραμμίζει την στροφή της Γερμανίας από πρωταθλήτρια της λιτότητας στη χώρα που δαπανά περισσότερο από κάθε άλλον στο ευρώ για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, που μίλησαν στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, το δημόσιο χρέος της Γερμανίας θα ανέβει στο 77% του ΑΕΠ φέτος από ελαφρώς κάτω του 60% το 2019 και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα φουσκώσει στο 7,25% του ΑΕΠ. Το 2019 το Βερολίνο είχε εμφανίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ όλα τα τελευταία χρόνια εμφάνιζε αν όχι πλεονασματικούς τουλάχιστον ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο τόνωσης της οικονομίας ύψους άνω των 130 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters εξ αυτών τα 103 δισ. ευρώ θα είναι εφετινές δαπάνες και τα υπόλοιπα θα διατεθούν το 2021. Το Bloomberg το έχει χαρακτηρίσει το πιο «πράσινο» δημοσιονομικό σχέδιο στον πλανήτη, αφού δίνει μεγάλη έμφαση σε επενδύσεις καθαρής ενέργειας και πράσινων τεχνολογιών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text