Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Προοδευτική: Η κατασκευαστική με μηδέν τζίρο που αναζητά 13 χρόνια επενδυτές

Προοδευτική: Η κατασκευαστική με μηδέν τζίρο που αναζητά 13 χρόνια επενδυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προοδευτική: Η κατασκευαστική με μηδέν τζίρο που αναζητά 13 χρόνια επενδυτές

Παρουσιάζει μηδενικό τζίρο και αναζητά στρατηγικούς επενδυτές πάνω από μία δεκαετία και συγκεκριμένα από το 2007.

Ο λόγος για την κατασκευαστική Προοδευτική η οποία για τη χρήση 2019 και 2018 εμφάνισε μηδενικό κύκλο εργασιών.

Επίσης το 2019 τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε - 554.042 ευρώ ενώ οι καθαρέςς ζημιές στα 1,6 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της, για την χρήση του 2020 η Προοδευτική εντείνει τις προσπάθειές της για την είσπραξη των απαιτήσεών της ( περιλαμβανομένων και των δικαστικά διεκδικούμενων ) και τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσής της, ώστε να μειωθούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι υποχρεώσεις της,

να αυξηθεί η ρευστότητά της και με τον τρόπο αυτό να μπορέσει να αποκτήσει ικανοποιητικό κεφάλαιο κίνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Όπως υποστηρίζει, στο πλαίσιο της παραπάνω προσπάθειας, ορθολογίζοντας την δομή και τις λειτουργίες της, διαχειριζόμενη την κακή συγκυρία, που ξεκίνησε από το έτος 2008, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, συνεχίζει να καταβάλλει έντονες προσπάθειες για την ενεργοποίησή της και σε νέους -μη κορεσμένους- τομείς δραστηριότητας (π.χ. ενέργεια, διαχείριση ΧΥΤΑ, logistics, κλπ) πέραν αυτού, των Δημοσίων Έργων.

Παράλληλα όπως αναφέρει «επιδιώκει συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι, παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, πέραν από την συνεισφορά τους σε οικονομικούς πόρους, θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και σε άλλους τομείς για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και κατ’ επέκταση νέου κεφαλαίου, έως τώρα.

Η καθυστέρηση είσπραξης απαιτήσεων και η μη εξεύρεση νέων κεφαλαίων έχει δυσχεράνει την

ενεργοποίηση της Εταιρείας στους νέους τομείς δραστηριότητας».

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εδώ και χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Ρουμανικό Δημόσιο για έργα που έχει εκτελέσει στην χώρα, συνολικού ύψους 18,5 εκατ. ευρώ.

 

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text