Αρχική | Χρηματιστήριο | Ποια small caps κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς

Ποια small caps κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποια small caps κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς

Κάτι έχει αρχίσει και κινείται στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Οι απώλειες από 35% στις 9 Μαρτίου, τότε που χρηματιστηριακά τουλάχιστον ξεκίνησε ο δρόμος για τα χαμηλά των 480 μονάδων σε επίπεδο γενικού δείκτη, έχουν περιοριστεί σε 27,85% για τον Mid Cap και σε 16,21% για τον μικτό δείκτη Mid & Small Cap.

Μόνο χθες, πρωταγωνίστησαν μετοχές που είχαν χαθεί το τελευταίο διάστημα από  το προσκήνιο ξυπνώντας μνήμες επανενεργοποίησης ιδιωτών επενδυτών. Κέρδη 23,54% σε μία μόνο συνεδρίαση για τον Κέκροπα, καθώς πλησιάζει, όπως λέγεται, ο καιρός που θα κριθεί στα δικαστήρια η τύχη των ακινήτων – φιλέτα που διαθέτει η εταιρεία στο Παλαιό Ψυχικό.

Κέρδη 19,79% για την Δομική Κρήτης με όγκο 41 χιλιάδων τεμαχίων, με την εταιρεία να ανακοινώνει στις 30 Ιουνίου μείωση του καθαρού δανεισμού και αύξηση στα EBITDA σε 1,059 εκατ. ευρώ από 794 χιλιάδες το 2018, ενώ τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 424 χιλιάδες ευρώ.

Κέρδη 8,5% κατέγραψε ο Κυριακούλης, η οποία εμφάνισε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις 3,3 εκατ. ευρώ, άλλα 3,37 εκατ. ευρώ από leasing σκαφών, με ενισχυμένα ταμειακά διαθέσιμα σε 1,8 εκατ. ευρώ από 1,18 εκατ. ευρώ και αυξημένα κέρδη που ξεπερνούν τις 576 χιλιάδες ευρώ από 538 χιλιάδες το 2018.

Η Performance επίσης λόγω καλών αποτελεσμάτων και με p/e σημαντικά χαμηλότερο έναντι άλλων εταιρειών του κλάδου της πληροφορικής ενισχύθηκε κατά 8,8% και είναι στα 3,70 ευρώ με αποτίμηση 14,3 εκατ. ευρώ.

Κέρδη 8% σημείωσε και η Άβαξ με όγκο συναλλαγών 138 χιλιάδων τεμαχίων. Η μετοχή  διαπραγματεύεται στα 0,428 ευρώ και στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2019 μένει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τη φετινή χρονιά εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία της για καθυστερήσεις στις προκηρύξεις νέων έργων. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει δείξει τη διάθεση να ξεμπλέξει από νομικές εκκρεμότητες έργα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ή η επέκταση της Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο.

Κέρδη 3,68% για την Epsilon net, η οποία, ως γνωστόν,   αλλάζει κατηγορία και περνάει στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Στ. Κ. Χαρίτος

Πηγή: www.mononews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text