ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Κατά το 2019, η εταιρία, αύξησε την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και πραγματοποίησε επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε τεχνικές εγκαταστάσεις ύψους περίπου 764 χιλ. σε επίπεδο Οµίλου. Το Σεπτέμβριο, ήρθε σε συµφωνία µε τον εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) για την ολοσχερή εξόφληση των µεταξύ τους δανείων. Η εταιρία κατέβαλε ποσό € 6.790 χιλ. για την εξόφληση των ανωτέρω δανείων της τράπεζας, ως εκ τούτου, τα αποτελέσµατα του έτους επιβαρύνθηκαν µε χρηµατοοικονοµικό έξοδο ποσού € 1.541 χιλ..

Κατά το 2020, υπέγραψε από κοινού µε την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, σύµβαση για έκδοση οµολογιακού δανείου, ύψους περίπου € 15 εκ. µε διάρκεια 8 ετών. Απ’ αυτό, ποσό € 8,8 εκ. χρησιµοποιήθηκε για την πρόωρη εξόφληση του υφιστάµενου οµολογιακού δανείου

. Η Διοίκηση δηλώνει ότι δε μπορεί να ποσοτικοποιήσει ή να αξιολογήσει το μέγεθος των επιπτώσεων της πανδημίας. Οι δραστηριότητές της μπορούν να επηρεαστούν σημαντικά από μια ενδεχόμενη απομόνωση των εργαζομένων, των πελατών, των προμηθευτών της σε Ελλάδα αλλά και σε εξωτερικό  και από διαδικασίες που μπορούν να διαταράξουν την μεταφορά των προϊόντων. Παράλληλα όμως, θετικό για την εταιρία είναι το γεγονός, ότι πλέον έχει μετατοπιστεί σημαντικό μέρος της κατανάλωσης από τα εστιατόρια στα super markets, αλλά ο μειωμένος αριθμός τουριστών θα προκαλέσει πρόβλημα στις συνολικές πωλήσεις. Παρόλα αυτά, η Διοίκηση, δηλώνει πως θα συνεχίσει την ίδια πολιτική της αύξησης της παραγωγής γάλακτος, της περαιτέρω βελτίωσης της ποιότητάς του, της επέκτασης του δικτύου διανοµής και των νέων επενδύσεων σε µηχανολογικό εξοπλισµό µε σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των πωλήσεων και των αποτελεσµάτων της.
Η εταιρία αδυνατεί να αυξήσει δυναμικά τις πωλήσεις τη, κατάσταση που προβληματίζει, αφού αυτή η στασιμότητα, με δεδομένες τις υψηλές υποχρεώσεις, αφενός μεν εγκυμονεί κινδύνους, ενώ περιορίζει τη δυναμική της μετοχής. Για το 2020 προβλέπουμε μικρή πτώση των πωλήσεων και οριακή αύξηση της κερδοφορίας, η οποία όμως παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε τον ετήσια οικονομική έκθεση εδώ, το δελτίο τύπου εδώ, τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ και την σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text