Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Μοτοδυναμική: Σχολιασμός Εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων 2020

Μοτοδυναμική: Σχολιασμός Εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μοτοδυναμική: Σχολιασμός Εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τον Όμιλο Μοτοδυναμική, τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2020 παρουσιάζουν δύο εικόνες

Από την μία, οι δραστηριότητες της Yamaha και Porsche να παρουσιάζουν οριακή αύξηση πωλήσεων  φθάνοντας στα 30,1 εκ. € με σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα έως και 41% σε  κέρδη προ φόρων.

Από την άλλη, η δραστηριότητα της Sixt να πλήττεται σοβαρά, όπως αναμενόταν, από την πανδημία με αποτέλεσμα την υποχώρηση των πωλήσεων κατά 60% και διεύρυνση των ζημιών.   Συνολικά, ο Όμιλος το α’ εξάμηνο του 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 33,8 εκ. €, μειωμένο κατά  13,7% και κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) 1,4 εκ. €, μειωμένα κατά 4,2%.   Η διαχρονική εστίαση στην βελτιστοποίηση των ταμιακών ροών είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, στα επίπεδα των 24,6 εκ. €.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:

«Το  2020  είναι  αναμφισβήτητα  μια  δύσκολη  χρονιά,  γεμάτη  προκλήσεις.  Μας  ικανοποιεί  η  ανθεκτικότητα της Yamaha και της Porsche σε μια ασταθή αγορά αλλά και η διατήρηση του Ebitda του Ομίλου πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019 παρά την βίαιη υποχώρηση της Sixt. Προσδοκούμε σε  μερική ανάκαμψη του τουρισμού τους επόμενους μήνες που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση  στα αποτελέσματα του Ομίλου.»

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text