Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli-Follie: Αναμένεται ακόμη η συμφωνία με τους ομολογιούχους

Folli-Follie: Αναμένεται ακόμη η συμφωνία με τους ομολογιούχους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli-Follie: Αναμένεται ακόμη η συμφωνία με τους ομολογιούχους

Σημαντική είναι πλέον η καθυστέρηση στην υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης της Folli Follie και των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε συμφωνία εντός Ιουλίου και δημοσιοποίηση της πρόσκλησης σε συναίνεση επί του αναθεωρημένου σχεδίου εξυγίανσης έχει προ πολλού ανατραπεί. Ήδη, όμως το ημερολόγιο γράφει 24 Αυγούστου και, σύμφωνα με πηγές σε γνώση των διεργασιών, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται.

Όπως είχε προ ημερών γράψει το Capital.gr., η διοίκηση της Folli Follie και οι σύμβουλοί της συνεχίζουν να αναμένουν την οριστική αποδοχή επί των τελικών όρων της συμφωνίας εξυγίανσης, έχοντας πλήρως συνεργαστεί με την πλευρά των ομολογιούχων, ώστε στη συνέχεια να εκκινήσει η διαδικασία δημοσιοποίησης του consent solicitation. Ωστόσο ακόμη μια εβδομάδα παρήλθε χωρίς ουσιαστική εξέλιξη, με αποτέλεσμα ήδη να διατυπώνονται ερωτήματα για την εξέλιξη του εγχειρήματος.

Κύκλοι της εταιρείας διαμήνυαν πως λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας του κειμένου απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος από ό,τι είχαν αρχικά υπολογίσει οι σύμβουλοι. Κατά πληροφορίες, αποτελεί θέμα λίγου χρόνου η συμφωνία, καθώς απομένει να διευθετηθούν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, χωρίς όμως να γίνεται σαφές ποιες είναι αυτές.

Σύμφωνα, πάντως, με τις  ίδιες πληροφορίες, ένα από τα ζητήματα που έχει προκύψει αφορά στην πλήρη ανατροπή λόγω της πανδημικής κρίσης των δεδομένων που σχετίζονται με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας και την πρόβλεψη για την πορεία των δραστηριοτήτων της. Οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού είναι εμφανέστατες και σοβαρές σε όλο το φάσμα του λιανεμπορίου και η Folli Follie δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

"Καίει" η ενδιάμεση χρηματοδότηση

Μπορεί το κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια της καραντίνας να στήριξε τα έσοδα, ωστόσο, όπως όλοι οι retailers, η FF βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της σημαντικής πτώσης της καταναλωτικής δαπάνης. Για την FF, η αλλαγή των δεδομένων αυτών ήρθε σε μια στιγμή που ήδη καλούνταν να αντιμετωπίσει τις συνέπειας από τη συρρίκνωση του δικτύου και της απώλειας σημαντικών εμπορικών σημάτων, αποτέλεσμα των επιπτώσεων από το σκάσιμο της λογιστικής "φούσκας" των Κουτσολιούτσων

Η νυν διοίκηση έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία έως σήμερα τεράστιο αγώνα για να διαφυλάξει τη ρευστότητα της εταιρείας. Είναι δεδομένο πως πλην των ομολογιούχων, η FF δεν έχει ζήτημα οφειλών και λειτουργεί χωρίς δάνεια και με ρυθμιζόμενες οφειλές (ΕΦΚΑ, ΦΠΑ κ.α.). Κατά γενική ομολογία έχει επιτύχει να κρατήσει όρθια την εταιρεία, πλην ο χρόνος δεν αποτελεί πολυτέλεια. Για το λόγο αυτό το ζήτημα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους ομολογιούχους αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα.

Στην ίδια κατεύθυνση, πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία επιχειρεί να απελευθερωθούν κεφάλαια που είχαν δεσμευτεί από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης. Εφόσον οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρεία επιτύχουν την αποδέσμευση, αυτό θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα ρευστότητας για την εισηγμένη.

Όπως έδειξαν και οι (μη ελεγμένες) καταστάσεις συνολικού εισοδήματος και χρηματοοικονομικής θέσης που έδωσε στη δημοσιότητα η εισηγμένη, σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη της χρήσης 2018, το 2019 υπήρξε μείωση των λειτουργικών ζημιών σε επίπεδο εταιρείας (37,7%) και ομίλου (52,6%), καθώς και των συνολικών ζημιών κατά 59,7% και 52,8% αντίστοιχα. Σημειωτέον πως οι συσσωρευμένες ζημιές της Folli Follie ανέρχονται σε 666 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων σε 708 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες σύγκλησης των γενικών συνελεύσεων για την έγκριση των οικονομικών χρήσεων 2018 και 2019. Οι μέτοχοι καλούνται σε γενική συνέλευση τη 10η Σεπτεμβρίου στα γραφεία της εισηγμένης στον Άγιο Στέφανο ώστε να εγκρίνουν, μεταξύ άλλων τις ετήσιες εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2018 και 2019, τη συνολική διαχείριση της εταιρείας, την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως, την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ορκωτού Λογιστή Ελεγκτή για τη χρήση 2020 κ.α.

Νίκος Χρυσικόπουλος

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text