Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Τί να κάνουμε με τη μετοχή της ΔΕΗ; (απόσπασμα από το σημερινό σχόλιο)

Τί να κάνουμε με τη μετοχή της ΔΕΗ; (απόσπασμα από το σημερινό σχόλιο)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τί να κάνουμε με τη μετοχή της ΔΕΗ; (απόσπασμα από το σημερινό σχόλιο)

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί τμήμα του σημερινού σχολίου των συνδρομητικών σελίδων του "απόλυτου συστήματος".

 

Η σημερινή ελαφρά πτώση του Γενικού Δείκτη, κρίνεται ως φυσιολογική, μετά από την άνοδο των δύο προηγούμενων ημερών. Όμως, το ότι το κλίμα είναι θετικό, αποδείχθηκε από την -έστω ελαφρά- άνοδο των πρώτων ωρών της συνεδρίασης. Η τελική πτώση, δε θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Εν τούτοις, προς το παρόν τουλάχιστον, δε θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο ανοδικό “ξέσπασμα”.

Το χαρτοφυλάκιό μας ανέβηκε κατά 60%, παρά την πτώση του ΓΔ. Είναι σημαντικό ότι κατορθώνουμε να ξεπερνούμε το Γενικό Δείκτη, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αγορά με μόλις 50% του κεφαλαίου μας. Μάλιστα, από την 19/8/2020, οπότε και εισήλθαμε στην αγορά (είχε εμφανιστεί Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών) ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 2,3% και το χαρτοφυλάκιό μας κατά 6,5%.

Το μεγαλύτερο κέρδος προκύπτει από τη μετοχή της ΔΕΗ. Την αγοράσαμε στα € 3,81 και το σημερινό της κλείσιμο είναι € 5,25, δηλαδή έχουμε απόδοση +37,8%.

Χθες, είχαμε το ερώτημα από συνδρομητή, αν θα πρέπει να ρευστοποιήσουμε τη ΔΕΗ ή ένα μέρος της και να κρατήσει το κέρδος εκτός αγοράς ή να πάρει κάποια άλλη μετοχή (που “έχει μείνει πίσω”);
Σημείωση: Το Χαρτοφυλάκιο του "απόλυτου συστήματος", στη είσοδο που έκανε στις 19/8/2020, αγόρασε τις παρακάτω μετοχές: ΔΕΗ - ΚΡΙ - ΜΥΤΙΛ - ΣΑΡ.

Δε ξέρουμε αν υπάρχει σωστή απάντηση σ’ αυτό. Αν ξέραμε τί θα συμβεί στο μέλλον, σήμερα δε θα εργαζόμασταν.

Αντίθετα, μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί το χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος”, όχι επειδή έχουμε μαντικές ικανότητες, αλλά επειδή το έχουμε δοκιμάσει επί διάστημα μεγαλύτερο της 25ετίας. Και επειδή καταλαβαίνουμε απόλυτα το μηχανισμό του, που θα μας βγάλει -οπωσδήποτε- έξω, αν θα συμβεί κάτι αρνητικό, όπως μας έβγαλε και το Φεβρουάριο. Γνωρίζουμε ότι, το σύστημα αυτό, μέσα σε διάστημα μερικών ετών, ίσως κάνει κάποιους να μη χρειαστεί να ...εργάζονται!

Ας καταγράψουμε κάποιες σκέψεις όμως:

- Ένας από τους στόχους του “απόλυτου συστήματος” είναι να επιτρέπει σε κάποιον να μην ασχολείται τόσο πολύ με το Χρηματιστήριο (μάλιστα, έχετε προσέξει πως, όταν τα πράγματα είναι πολύ ήρεμα στην αγορά, αποφεύγουμε ακόμη να γράφουμε και σχόλιο). Αν κάποιος μετρά κάθε μέρα πόσο κερδίζει από τη μία μετοχή που έχει εντάξει στο “σύστημα” και πόσο χάνει από κάποια άλλη, τότε αναιρείται μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας του συστήματος.

- Ποτέ δε γνωρίζει κάποιος ως πού θα φτάσει μια μετοχή. Μπορεί σήμερα να “τρώγεται” κάποιος να ρευστοποιήσει επειδή κερδίζει 37%, όμως και στο +20% το κέρδος και πάλι ήταν μεγάλο. Στην περίπτωση της ΔΕΗ -μία από τις μεγάλες επιτυχίες του περιοδικού- είχαμε, ήδη από τον Ιούνιο του 2019 όταν η μετοχή βρισκόταν στο 1,5 ευρώ, θέσει ως “τιμή στόχο”, κάπου γύρω από τα € 7,00.

- Αν όμως κάποιος επιμένει να ρευστοποιήσει, ας το κάνει. Όμως, θα προτείναμε να μην αγοράσει κάποια άλλη μετοχή με τα χρήματα που θα εισπράξει. Ας περιμένει να τα ξαναβάλει στην αγορά, στην επόμενη είσοδο.

 

Δείτε την κίνηση του Χαρτοφυλακίου, σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη: εδώ

Δείτε τις αποτιμήσεις των Χαρτοφυλακίων του site: εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text