Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Ερωτήσεις συνδρομητών: Γιατί κάνουμε πράξεις "στο κλείσιμο" - Γιατί χθες προτιμήσαμε μετοχές που είχαν "πιεστεί";

Ερωτήσεις συνδρομητών: Γιατί κάνουμε πράξεις "στο κλείσιμο" - Γιατί χθες προτιμήσαμε μετοχές που είχαν "πιεστεί";

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ερωτήσεις συνδρομητών: Γιατί κάνουμε πράξεις "στο κλείσιμο" - Γιατί χθες προτιμήσαμε μετοχές που είχαν "πιεστεί";

Χθες, 9/11/2020, αφού στείλαμε τη μαζική αποστολή προς τους συνδρομητές, σχετικά με την πορεία της αγοράς και του ενδεχόμενου να προχωρήσουμε σε αγορές, λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από συνδρομητή μας (γύρω στις 3:30 μμ και ενώ η τιμή του Γενικού Δείκτη ήταν πολύ πιο χαμηλή απ' αυτή που τελικά έκλεισε.

 

1) Θα πρέπει να περιμένουμε το κλείσιμο της αγοράς, το απόγευμα πάνω απο το 637,39 ( Υ20) για να εισέλθουμε, ή μπορει να γίνει και τώρα;

2) Γιατί προτιμούμε σε αυτή μας την είσοδο τις μετοχές του Φουρλή και των ΕΧΑΕ αντί των Μυτιληναίου και του Κρι κρι;

 

Η απάντησή μας:

Ναι, έχετε δίκιο. Καθ' όσον χθες ήταν, από νωρίς, εμφανές ότι η αγορά πήγαινε για νέο Υψηλό 20  ημερών, κάποιος θα μπορούσε να κάνει τις πράξεις του πριν από το κλείσιμο. Και θα πετύχαινε πολύ καλύτερες τιμές. Όμως, συχνά η αγορά εκπλήσσει και μπορεί να κάνει γυρίσματα μέσα στην ημέρα. Έχει συμβεί πολλές φορές. Δηλαδή, θα μπορούσε κάτι να συμβεί και να περιοριστεί η άνοδος, η οποία άλλωστε, ήταν τόσο μεγάλη.

Παράλληλα, ειδικά για το "εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του απόλυτου συστήματος", το οποίο κινείται δημόσια, θα πρέπει πάντα να ακολουθούνται οι κανόνες. Και οι κανόνες αναφέρουν "στο κλείσιμο". Θυμάμαι, ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, συγγραφέας βιβλίων τεχνικής ανάλυσης, έχει συχνά αναφέρει γιατί οι πράξεις πρέπει να γίνονται "στο κλείσιμο". Επειδή τότε, έχουν αποτυπωθεί στις τιμές, όλες οι γνωστές πληροφορίες, έχουν διαφανεί οι διαθέσεις και οι δυνάμεις των αγοραστών και των πωλητών και έχουν επίσης αποτυπωθεί οι επιδράσεις από την κίνηση των διεθνών αγορών.

Εγώ θα προσέθετα κάτι που μου αρέσει να αναφέρω σε ομιλίες μου: "Αν μπορούσα να αγοράζω στη χειρότερη τιμή της κατάλληλης (σωστής) εβδομάδας εισόδου (ούτε καν της ημέρας, αλλά της εβδομάδας) και να πουλώ, επίσης στη χειρότερη τιμή, της κατάλληλης εβδομάδας εξόδου, ακόμη και με ένα μικρό αρχικό κεφάλαιο, σε λίγα χρόνια θα είχα πετύχει τεράστιες αποδόσεις"!

 

Επί του δευτέρου ερωτήματος, έχει παρατηρηθεί ότι, μετοχές που "πιέστηκαν" σημαντικά κατά τη διάρκεια της πτώσης, κινούνται πιο επιθετικά στην πρώτη φάση της ανάκαμψης. Αυτό δεν είναι πάντα μία ασφαλής πρακτική, ιδίως όταν εφαρμόζεται σε μετοχές που δε γνωρίζουε καλά. Γι' αυτό το λόγο αναφέραμε ότι, ενδεχομένως, κατά τη διάρκεια της φάσης της ανόδου και καθ' όσον είμαστε, στο μέλλον, εντός αγοράς, ενδεχομένως να κάνουμε αλλαγή στη σύνθεση, δηλαδή να πουλήσουμε μετοχές που κατά την ανάκαμψη ανέβηκαν πολύ και να πάρουμε άλλες που μπορούν μεσοπρόθεσμα να κινηθούν καλύτερα. Όμως, όλα αυτά είναι σχετικά, καθώς ουδείς γνωρίζει τί θα φέρει το μέλλον. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, δίνουμε μεγάλη προσοχή στα "φρένα" μας που είναι τα σήματα εξόδου.

 

Γιάννης Σιάτρας

(Οι ερωτήσεις -και οι υποδείξεις ή επισημάνσεις- των συνδρομητών είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Απαντούμε σχετικά σύντομα, σε όλες. Μερικές από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, τις δημοσιεύουμε -αφού αφαιρέσουμε προσωπικά στοιχεία- καθώς μπορεί να ενδιαφέρουν περισσότερα άτομα ή να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text