COCA COLA HBC

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
COCA COLA HBC

Σε μια καλή κερδοφορία στοχεύει ο όμιλος Coca Cola για το σύνολο του έτους 2020. Αυτή ήταν η δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Zoran Bogdanovic. Η Coca Cola, κατάφερε να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στις νέες καταναλωτικές συνήθειες που δημιούργησε ο περιορισμός μετακινήσεων, αντισταθμίζοντας τις απώλειες που είχε από το κανάλι κατανάλωσης στους εξωτερικούς χώρους. Η επιτυχία αυτής της στρατηγικής είναι εμφανής στη θετική απόδοση του μεριδίου αγοράς στο εσωτερικό της χώρας όπου κέρδισε 40 ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του έτους. Παράλληλα, η εταιρία ακολουθεί πρόγραμμα εξοικονόμησης στα κόστη της, το οποίο σημείωσε σημαντική πρόοδο καθώς εξοικονομήθηκαν € 100 εκατομμύρια,ενώ αναμένεται να εξοικονομηθούν ακόμα € 20 εκατ. μέχρι το τέλος του έτους, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τα λειτουργικά κέρδη και την ανάκαμψη του περιθωρίου κέρδους.

Σε ερώτηση που έγινε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, για την εξέλιξη του τέταρτου τριμήνου, η διοίκηση, ενημέρωσε πως τον Οκτώβριο σημειώθηκε μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 1,8%. Επισήμανε επίσης, δύο θετικά για το υπόλοιπο του έτους, το πρώτο είναι ότι καθοδηγείται λιγότερο από την κατανάλωση εκτός σπιτιού και σίγουρα λιγότερο από τον τουρισμό και το δεύτερο ότι δεν επηρεάζονται όλοι οι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρίας από τους περιορισμούς μετακίνησης.

Σίγουρα η διοίκηση δεν μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα για το συνολικό αποτέλεσμα του 2020, όμως λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ενέργειες που λαμβάνει και την προσαρμοστικότητα της στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, θεωρούμε πως ακόμα και αν δεν πραγματοποιήσει κέρδη, οποιεσδήποτε απώλειες δεν θα είναι καταστροφικές για την εταιρία.

Όσον αφορά τα μεγέθη εννεαμήνου, σημειώθηκε μείωση στον όγκο πωλήσεων κατά 6,3%, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις υποχώρησαν κατά 12,3%. Αναφορά με το τρίτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση μειώθηκαν κατά 2,6% ή κατά 0,3% σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης, σημειώνοντας διαδοχική βελτίωση ανά μήνα. Οι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν 1,4% σε δημοσιευμένη βάση και αυξήθηκαν 1,0% σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης με αύξηση τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Τα έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση υποχώρησαν κατά 1,2%, τόσο σε δημοσιευμένη όσο και σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης, σημειώνοντας σημαντικά βελτιωμένη τάση σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο Τα έσοδα από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση ενισχύθηκαν από τις σημαντικά θετικές επιδόσεις σε Νιγηρία, Ρωσία και Πολωνία.

Η κίνηση της μετοχής μετά την έκδοση του δελτίου τύπου (εδώ) ήταν έντονα ανοδική (εδώ) και κάλυψε ένα μεγάλο μέρος από τις προηγούμενες απώλειες (πέτυχε άνοδο πάνω από 25% από την αρχή του Νοεμβρίου), κάτι που είναι ενθαρρυντικό για την ελληνική αγορά, αφού η πλειοψηφία των αγοραστών της μετοχής, συνήθως, είναι ξένοι επενδυτές.

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text