Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Η Κίνα οραματίζεται και σχεδιάζει το μέλλον της

Η Κίνα οραματίζεται και σχεδιάζει το μέλλον της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Κίνα θα συνεχίσει να μειώνει τους δασμούς και να επεκτείνει τις εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, δήλωσε ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, ενώ δεσμεύεται να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσει ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην καινοτομία.

Ο κινέζος Πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως, η Κίνα θα επιδιώξει ανάπτυξη υψηλότερης ποιότητας μέσω του μοντέλου “διπλής κυκλοφορίας”, με γνώμονα την τεχνολογική καινοτομία.

Τόνισε επίσης ότι, το νέο αναπτυξιακό μοτίβο δεν θα είναι μια κλειστή εγχώρια κυκλοφορία, αλλά μια ανοιχτή, αμοιβαία, προωθούμενη εγχώρια και διεθνή κυκλοφορία.

Σε επίπεδο της ακολουθητέας στρατηγικής, αναφέρθηκε ότι, η επόμενη φάση ανάπτυξης της Κίνας θα εξαρτηθεί κυρίως από την εγχώρια κυκλοφορία ή έναν εσωτερικό κύκλο παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης, που υποστηρίζεται από την εγχώρια τεχνολογική καινοτομία.

Ο κ. Xi Jinping κάλεσε τη διεθνή κοινότητα για καλύτερα συντονισμένες πολιτικές, αναφέροντας ότι, “η παγκοσμιοποίηση είναι μία τάση μη αναστρέψιμη και ότι, η Κίνα, δε θα επιδιώξει τη διαφοροποίηση και την αποσύνδεσή της, από τους ρυθμούς ανάπτυξης της διεθνούς κοινότητας”. Για το λόγο αυτό, πρόκειται να υπογραφούν συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με περισσότερες χώρες, στα πλαίσια της προώθησης της “Belt and Road”, μια υψηλής ποιότητας πρωτοβουλία.

Σε μία σημαντική συνάντηση, τον περασμένο μήνα, ο Κινέζος πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι, παρουσίασαν ένα πενταετές σχέδιο και τους βασικούς στόχους της Κίνας για τα επόμενα 15 χρόνια. Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν την μετατροπή της Κίνας σε ένα έθνος “υψηλού εισοδήματος” έως το 2025 και την ανάδειξή της σε ένα αρκετά ανεπτυγμένο έθνος έως το 2035.

Οι δηλώσεις του κινέζου προέδρου, είναι πολύ σημαντικές, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αφού θέτουν όχι μόνον το πλαίσιο ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, αλλά και το επίπεδο των σχέσεων που επιθυμεί να έχει με τις άλλες χώρες, στον οικονομικό και τον πολιτικό τομέα. Σύμφωνα με τον κ. Xi Jinping, η Κίνα, θα “ανοίγει” όλο και περισσότερο προς τη διεθνή κοινότητα, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text