Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Το Bitcoin δεν κατάφερε να πετύχει νέα ανώτατη τιμή - Πτώση που ξεπερνά το 14%

Το Bitcoin δεν κατάφερε να πετύχει νέα ανώτατη τιμή - Πτώση που ξεπερνά το 14%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το Bitcoin δεν κατάφερε να πετύχει νέα ανώτατη τιμή - Πτώση που ξεπερνά το 14%

(Ενημέρωση: 11:45 πμ)

Το Bitcoin, δεν κατάφερε να πετύχει νέα ιστορικά ανώτερη τιμή, όπως πολλοί ανέμεναν. Κατά τη διάρκεια μίας πολύ ταραγμένης διαπραγμάτευσης, τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας) σήμερα, το Bitcoin καθώς “πατούσε” την τιμή των 19.500 δολαρίω, υποχώρησε ξαφνικά κατά 1.000 δολάρια. Στις ώρες που ακολούθησαν, η υποχώρηση συνεχίστηκε, έτσι ώστε, γύρω στις 10:00 πμ, διαπραγματευόταν γύρω από τα 17.550 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 8,00%. Λίγο αργότερα, η πτώση έφτασε να ξεπερνά το 14%. (εδώ)

 

Κατά το μήνα Νοέμβριο, το κρυπτονόμισμα σημείωσε μία εντυπωσιακή πορεία, από τα 13.700 ευρώ, δηλαδή, μέχρι και χθες, είχε σημειώσει άνοδο κατά 42%, μεσα σε διάστημα 26 ημερών. Μετά από μία τέτοια εξέλιξη, η “διόρθωση” θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Συνέβη, όμως ακριβώς στη φάση όπου το Bitcoin επιχειρούσε να πετύχει νέο ιστορικό ρεκόρ τιμής, το οποίο είναι τα 19.870 δολάρια, που πέτυχε ενδοσυνεδριακά, πριν από περίπου 3 χρόνια, κατά τη συνεδρίαση της 17/12/2017. Τότε, μετά την επίτευξη της τιμής αυτής, μέσα σε ένα χρόνο υποχώρησε μέχρι και τα 3.200 δολάρια, δηλαδή κατέγραψε απώλειες κατά 84% περίπου.

Είναι προβληματικό το ότι, η σημερινή πτώση έρχεται σ’ αυτό το σημείο αφού, τόσον από απόψεως “τεχνικής ανάλυσης”, όσο και με βάση τη λογική, η διόρθωση αυτή δίνει πτωτικά μηνύματα. Σημειώνουμε ότι,η χαμηλότερη τιμή που σημειώθηκε φέτος στο Bitcoin είναι τα 5.182 δολάρια, στις 8/3/2020.

 

Αυτά τα χρόνια γίνεται ένα μεγάλος διάλογος για το τί ακριβώς είναι το Bitcoin και αν τελικά πρόκειται για μία “σύγχρονη φούσκα”, ή κάτι που μπορεί στο μέλλον να έχει κάποια αξία και ρόλο στα νομισματικά ζητήματα.
Από την πλευρά μας, έχουμε πολλές φορές υποστηρίξει (δείτε εδώ) ότι, το Bitcoin αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη και -ενδεχομένως- προπομπό νέων καταστάσεων στο νομισματικό τομέα, όμως, το ίδιο, δε μπορεί να αιτιολογήσει την τιμή του (όχι μόνο τη σημερινή, αλλά και μία τιμή πολύ χαμηλότερη). Παράλληλα, υποστηρίζουμε ότι, το Bitcoin, έχει παρουσία στις αγορές και πετυχαίνει διακυμάνσεις, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μεγάλης εμπορευσιμότητάς του και των εξαιρετικά μεγάλων διακυμάνσεων, στοιχεία που προσελκύουν άτομα που αρέσκονται στη διαπραγμάτευση, με την ελπίδα του κέρδους. Παράλληλα, έχουμε αποδεχθεί ότι, η τεχνολογία που βρίσκεται από πίσω του (blockchain) είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και, κατά τα φαινόμενα, θα υιοθετηθεί από διάφορους επιστημονικούς κλάδους (δείτε σχετικό άρθρο εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, η άποψή μας είναι ότι, ένας επενδυτής πρέπει να απέχει από την αγορά αυτή. Μπορεί όμως να ασχολείται μ’ αυτή κάποιος που του αρέσουν οι συχνές συναλλαγές και οι μεγάλες διακυμάνσεις, έχοντας βεβαίως επίγνωση των κινδύνων που συνοδεύουν αυτή τη δραστηριότητα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text