Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Quest Holdings: Επέκταση στον κλιματισμό και νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ

Quest Holdings: Επέκταση στον κλιματισμό και νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Quest Holdings: Επέκταση στον κλιματισμό και νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ

Την στρατηγική της επέκταση στον κλάδο των κλιματιστικών επιδιώκει η Quest Holdings έχοντας παράλληλα προχωρήσει και στην αύξηση των επενδυτικών δαπανών μέσα στο 2020 και παρά την πανδημία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση του ομίλου κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

"Έχουμε ως στρατηγική μας να προχωρούμε σε επενδύσεις που θα βελτιώνουν τα περιθώρια κέρδους και με αυτό το δεδομένο αποφασίσαμε να μπούμε στον κλάδο του κλιματισμού. Πρόκειται για ένα κλάδο με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ο οποίος αποτελεί στην ουσία μια επέκταση του τομέα πώλησης προϊόντων πληροφορικής”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings, Απόστολος Γεωργαντζής, απαντώντας σε ερώτηση για την επενδυτική πολιτική του ομίλου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο όμιλος ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής διανομής για την ελληνική αγορά του συνόλου των προϊόντων κλιματισμού του οίκου GREE, ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντζής είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων κλιματισμού παγκοσμίως.

Επόμενο βήμα για τον όμιλο στον συγκεκριμένο κλάδο, είναι η συμμετοχή του στην Γ. Ε. Δημητρίου, η οποία μεταξύ άλλων είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των κλιματιστικών Toyotomi. Η συμμετοχή αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντζής μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να κλείσει η οριστική συμφωνία της Γ.Ε. Δημητρίου με τους πιστωτές και στη συνέχεια να κατατεθεί η αίτηση στα αρμόδια δικαστήρια, βάσει των όσων προβλέπει ο Πτωχευτικός Κώδικας. Η δικαστική απόφαση που θα ανοίξει και το δρόμο για τη συμμετοχή της Quest αναμένεται στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Πάντως, ο CEO της Quest Holdings ξεκαθάρισε πως τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η σκέψη για μια γενικότερη είσοδο του ομίλου στον κλάδο των λευκών συσκευών.

"Δεν είναι στη στρατηγική μας οι λευκές συσκευές στο σύνολό τους, αλλά αν δούμε κάποιον συγκεκριμένο κλάδο που να παρουσιάζει ευκαιρίες, οπως τα κλιματιστικά, μπορεί να αποφασίσουμε κάποια κίνηση. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο τέτοιο σχέδιο”, σημείωσε.

Επενδύσεις 28 εκατ. ευρώ το 2020

Στο μεταξύ, ο όμιλος επεκτείνει τις επενδύσεις, εν μέσω της πανδημίας. Η αρχική πρόβλεψη για κεφαλαιακές δαπάνες 16 εκατ. ευρώ το 2020 έχει ήδη καλυφθεί στο εννεάμηνο, και προβλέπεται πως στο σύνολο της χρονιάς θα φτάσουν τα 24 με 28 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των δαπανών πάνε στο νέο κέντρο διαλογής της ACS που κατασκευάζεται στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2021 και να κοστίσει περί τα 31 με 32 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι νέες εγκαταστάσεις της ACS αναπτύσσονται σε έκταση 26.750 τμ και περιλαμβάνουν το νέο κέντρο διαλογής, κατάστημα, γραφειακούς και αποθηκευτικούς χώρους. Ακόμη περιλαμβάνεται χώρος στάθμευσης 310 αυτοκινήτων και 50 φορτηγών φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Παράλληλα, η Quest Holdings αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να προχωρήσει και στην αγορά ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, έναντι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

 

 

Κώστας Κετσιετζής

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text