Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Πώς, ένα -απλό στη λειτουργία του- χαρτοφυλάκιο πέτυχε απόδοση 138,7% από το Φεβρουάριο του 2019

Πώς, ένα -απλό στη λειτουργία του- χαρτοφυλάκιο πέτυχε απόδοση 138,7% από το Φεβρουάριο του 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

(Η αρχική δημοσίευση του άρθρου έγινε την 2/12/2020. Τα στοιχεία του επικαιροποιήθηκαν την 31/8/2023)

 

Στο 138,74% φτάνει η απόδοση του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος” κατά το διάστημα από 26/2/2019, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, μέχρι και την 31/8/2023. Στο ίδιο διάστημα, η απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έφτασε στο 89,44%. Η ετησιοποιημένη απόδοση του χαρτοφυλακίου φτάνει στο 21,2%, έναντι 15,2% του Γενικού Δείκτη.

 

Το Χαρτοφυλάκιο λειτουργεί με βάση τη θεωρία που έχει αναπτύξει ο κ. Γιάννης Σιάτρας, στο βιβλίο του “Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών”, δηλαδή, βασίζεται στην κίνηση του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών και σε παραλλαγές που έχει αναπτύξει ο συγγραφέας. Δηλαδή, είναι απολύτως αυτοματοποιημένο, παράγοντας “αραιά” (σε χρονική απόσταση) σήματα αγοράς και πώλησης. Αυτό, διευκολύνει τον επενδυτή να παίρνει αποφάσεις, ιδίως στις “δύσκολες” στιγμές της αγοράς.

Έκανε την πρώτη του κίνηση στις 26 Φεβρουαρίου 2019, όταν ο ΓΔ βρισκόταν στις 692,84 μονάδες. Από τότε, έχει κάνει 4 πλήρεις κινήσεις στην αγορά. Η τελευταία κίνησή του, ήταν η είσοδος στην αγορά στις 19/12/2022, οπότε και παραμένει "εντός αγοράς".

Η λειτουργία του είναι απόλυτα διαφανής, όσοι το παρακολουθούν γνωρίζουν το μηχανισμό λειτουργίας του, παρακολουθούν τους δείκτες και γνωρίζουν από μέρες ή και από εβδομάδες νωρίτερα, πότε θα κάνει πράξεις και σε ποιές μετοχές.

 

Μέχρι σήμερα, ουδεμία από τις πράξεις που έκανε δεν υπήρξε ζημιογόνα, ενώ από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα, ουδέποτε η αποτίμησή του ήταν χαμηλότερη από το αρχικό ποσό (δεν εμφάνισε ποτέ ζημιές), παρά την κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς κατά το διάστημα Φεβρουαρίου, έως και σήμερα.

 

Το χαρτοφυλάκιο, επενδύει σε μικρό αριθμό μετοχών -μόλις τέσσερις- ανάλογα με τη φάση της αγοράς, δίδοντας βάρος σε “επιθετικές” μετοχές κατά τη φάση ανόδου και σε “αμυντικές” μετοχές όταν η πορεία της αγοράς είναι αβέβαιη. Πριν από κάθε κίνηση, υπάρχει εκτεταμένη ενημέρωση στις σελίδες του “απόλυτου συστήματος”, ενώ οι συνδρομητές ενημερώνονται με e-mail. Παράλληλα, οι συνδρομητές ενημερώνονται αρκετές μέρες πριν από

 

Η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου δημοσιεύεται καθημερινά, μετά το κλείσιμο της αγοράς (δείτε εδώ).

 

Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης του χαρτοφυλακίου σε σχέση με το Γενικό Δείκτη (26/2/2019 = 100)

Δείτε το ημερολόγιο λειτουργίας του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος":

 

Με την ίδια φιλοσοφία κινείται και το χαρτοφυλάκιο σταθερών καταβολών. Στο (εκπαιδευτικό) αυτό χαρτοφυλάκιο, από τον Ιανουάριο του 2019, κατατίθεται ένα ποσό € 200 ευρώ κάθε μήνα. Εάν το χαρτοφυλάκιο βρίσκεται “εντός αγοράς”, τότε με το ποσό αυτό αγοράζονται μετοχές (απ’ αυτές που ήδη υφίστανται). Εάν βρίσκεται “εκτός αγοράς” το ποσό προστίθεται στα υπάρχοντα μετρητά.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο δημιουργίας μίας μεγάλης -στην κυριολεξία- περιουσίας μέσα στα χρόνια. Το “απόλυτο σύστημα” μπορεί να εκμεταλλεύεται τις (μεγάλες) διακυμάνσεις της ελληνικής αγοράς, έτσι δημιουργεί πολύ μεγάλες αποδόσεις, μέσα στα χρόνια. Προτείνεται για αποταμιευτές οι οποίοι, χωρίς να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για το Χρηματιστήριο ή να έχουν το χρόνο για καθημερινή ενασχόληση, που θέλουν, με μικρές μηιαίες καταβολές, να δημιουργήσουν ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, σε βάθος χρόνου, για αυτούς ή τις οικογένειές τους.

 

Στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο, μέχρι και την 31/8/2023, έχουν γίνει καταθέσεις ύψους € 11.200 (€ 200 ευρώ κάθε μήνα) από την 1/1/2019 και η αποτίμησή του στις 31/8/2023 φτάνει στα € 18.644,87. Η απόδοσή του δεν είναι μικρή (σταθμισμένη με το χρόνο που το κάθε 200άρι “δούλεψε” μέσα στο χαρτοφυλάκιο) φτάνει και αυτή στο 66,4%.

Στο διάστημα της λειτουργίας του, το χαρτοφυλάκιο, αποτιμήθηκε σε αρνητική περιοχή μόλις 2 ή 3 φορές, με ελάχιστες απώλειες (μεταξύ € 20 έως €40) και για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τώρα όμως, έχει δημιουργήσει κάποια ουσιαστικά κέρδη και αποκλείεται να αποτιμηθεί ποτέ αρνητικό στο μέλλον. Αυτό οφείλεται στη λειτουργία του “απόλυτου συστήματος”, το οποίο έχει την ιδιότητα να παράγει σήμα πώλησης, λίγο μετά την έναρξη της πτωτικής φάσης.

 

Δείτε την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου (σταθερών καταβολών) σε σχέση με το Γενικό Δείκτη

 

Η παρακολούθηση των καθημερινών σχολίων των χαρτοφυλακίων και της πορείας της αγοράς με βάση το "απόλυτο σύστημα", είναι σε συνδρομητική βάση.

Διαβάστε διάφορα άρθρα για το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών" και τη λειτουργία του (εδώ)

Δείτε το βιβλίο "Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών" του Γιάννη Σιάτρα (εδώ)

Δείτε πώς μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και στις συνδρομητικές σελίδες του "απόλυτου συστήματος" (εδώ).

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: