Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡA | Πώς, ένα -απλό στη λειτουργία του- χαρτοφυλάκιο πέτυχε απόδοση 38,26% από το Φεβρουάριο του 2019

Πώς, ένα -απλό στη λειτουργία του- χαρτοφυλάκιο πέτυχε απόδοση 38,26% από το Φεβρουάριο του 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο 38,26% φτάνει η απόδοση του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος” κατά το διάστημα από 26/2/2020, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, μέχρι και χθες. Δηλαδή, χθες 1/2/2020, βρέθηκε ψηλότερα απ’ ότι βρισκόταν στις 21/1/2020 , όταν η τιμή του Γενικού Δείκτη βρισκόταν στις 942,27 μονάδες (σήμερα βρίσκεται στις 758,22 μονάδες).

 

Το Χαρτοφυλάκιο λειτουργεί με βάση τη θεωρία που έχει αναπτύξει ο κ. Γιάννης Σιάτρας, στο βιβλίο του “Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών”, δηλαδή, βασίζεται στην κίνηση του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών και σε παραλλαγές που έχει αναπτύξει ο συγγραφέας. Δηλαδή, είναι απολύτως αυτοματοποιημένο, παράγοντας “αραιά” (σε χρονική απόσταση) σήματα αγοράς και πώλησης. Αυτό, διευκολύνει τον επενδυτή να παίρνει αποφάσεις, ιδίως στις “δύσκολες” στιγμές της αγοράς.

Έκανε την πρώτη του κίνηση στις 26 Φεβρουαρίου 2019, όταν ο ΓΔ βρισκόταν στις 692,84 μονάδες. Ρευστοποίησε το σύνολο των θέσεών του, ένα χρόνο αργότερα -χωρίς στο ενδιάμεσο να κάνει κάποια πράξη- στις 24 Φεβρουαρίου, στο ξεκίνημα της πτώσης λόγω του Covid-19, στις 818,35 μονάδες.

Στο διάστημα από 24/2/2020 έως και την 9/11/2020, έκανε πράξεις, κάτω από ορισμένες συνθήκες που ορίζει η θεωρία του “απόλυτου συστήματος”, με μόλις το 50% του κεφαλαίου του. Και οι 3 περιπτώσεις “εισόδου - εξόδου” ήταν κερδοφόρες. Στις 16/11/2020, το χαρτοφυλάκιο επανεισήλθε στην αγορά με το 100% του κεφαλαίου του.

Η λειτουργία του είναι απόλυτα διαφανής, όσοι το παρακολουθούν γνωρίζουν το μηχανισμό λειτουργίας του, παρακολουθούν τους δείκτες και γνωρίζουν από μέρες ή και από εβδομάδες νωρίτερα, πότε θα κάνει πράξεις και σε ποιές μετοχές.

 

Μέχρι σήμερα, ουδεμία από τις πράξεις που έκανε δεν υπήρξε ζημιογόνα, ενώ από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα, ουδέποτε η αποτίμησή του ήταν χαμηλότερη από το αρχικό ποσό (δεν εμφάνισε ποτέ ζημιές), παρά την κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς κατά το διάστημα Φεβρουαρίου, έως και σήμερα.

Το χαρτοφυλάκιο, επενδύει σε μικρό αριθμό μετοχών -μόλις τέσσερις- ανάλογα με τη φάση της αγοράς, δίδοντας βάρος σε “επιθετικές” μετοχές κατά τη φάση ανόδου και σε “αμυντικές” μετοχές όταν η πορεία της αγοράς είναι αβέβαιη. Πριν από κάθε κίνηση, υπάρχει εκτεταμένη ενημέρωση στις σελίδες του “απόλυτου συστήματος”, ενώ οι συνδρομητές ενημερώνονται με e-mail.

 

Η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου δημοσιεύεται καθημερινά, μετά το κλείσιμο της αγοράς (δείτε εδώ).

 

Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης του χαρτοφυλακίου σε σχέση με το Γενικό Δείκτη (26/2/2019 = 100)

Δείτε το ημερολόγιο λειτουργίας του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος":

 

Με την ίδια φιλοσοφία κινείται και το χαρτοφυλάκιο σταθερών καταβολών. Στο (εκπαιδευτικό) αυτό χαρτοφυλάκιο, από τον Ιανουάριο του 2019, κατατίθεται ένα ποσό € 200 ευρώ κάθε μήνα. Εάν το χαρτοφυλάκιο βρίσκεται “εντός αγοράς”, τότε με το ποσό αυτό αγοράζονται μετοχές (απ’ αυτές που ήδη υφίστανται). Εάν βρίσκεται “εκτός αγοράς” το ποσό προστίθεται στα υπάρχοντα μετρητά.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο δημιουργίας μίας μεγάλης -στην κυριολεξία- περιουσίας μέσα στα χρόνια. Το “απόλυτο σύστημα” μπορεί να εκμεταλλεύεται τις (μεγάλες) διακυμάνσεις της ελληνικής αγοράς, έτσι δημιουργεί πολύ μεγάλες αποδόσεις, μέσα στα χρόνια. Προτείνεται για αποταμιευτές οι οποίοι, χωρίς να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για το Χρηματιστήριο ή να έχουν το χρόνο για καθημερινή ενασχόληση, που θέλουν, με μικρές μηιαίες καταβολές, να δημιουργήσουν ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, σε βάθος χρόνου, για αυτούς ή τις οικογένειές τους.

 

Στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο, έχουν γίνει καταθέσεις ύψους € 4.800 (€ 200 ευρώ κάθε μήνα) από την 1/1/2019 και η αποτίμησή του στις 1/12/2020 φτάνει στα € 5.547,81. Η απόδοσή του δεν είναι μικρή (σταθμισμένη με το χρόνο που το κάθε 200άρι “δούλεψε” μέσα στο χαρτοφυλάκιο) φτάνει και αυτή στο 38,2%. Ας μην ξεχνάμε εξ’ άλλου ότι, οι περισσότερες από τις καταθέσεις των € 200 έγιναν σε φάση που η αγορά βρισκόταν σε πολύ ψηλότερα επίπεδα.

Στο διάστημα της λειτουργίας του, το χαρτοφυλάκιο, αποτιμήθηκε σε αρνητική περιοχή μόλις 2 ή 3 φορές, με ελάχιστες απώλειες (μεταξύ € 20 έως €40) και για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τώρα όμως, έχει δημιουργήσει κάποια ουσιαστικά κέρδη και αποκλείεται να αποτιμηθεί ποτέ αρνητικό στο μέλλον. Αυτό οφείλεται στη λειτουργία του “απόλυτου συστήματος”, το οποίο έχει την ιδιότητα να παράγει σήμα πώλησης, λίγο μετά την έναρξη της πτωτικής φάσης.

 

Δείτε την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου (σταθερών καταβολών) σε σχέση με το Γενικό Δείκτη

 

Η παρακολούθηση των καθημερινών σχολίων των χαρτοφυλακίων και της πορείας της αγοράς με βάση το "απόλυτο σύστημα", είναι σε συνδρομητική βάση.

Διαβάστε διάφορα άρθρα για το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών" και τη λειτουργία του (εδώ)

Δείτε το βιβλίο "Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών" του Γιάννη Σιάτρα (εδώ)

Δείτε πώς μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και στις συνδρομητικές σελίδες του "απόλυτου συστήματος", με την προσφορά έκπτωσης 30% (εδώ).

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: