Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2020 - No 212 έως 223 | Χ&Α - 223 | BRIQ PROPERTIES: Αύξηση μεγεθών και επενδύσεων

BRIQ PROPERTIES: Αύξηση μεγεθών και επενδύσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BRIQ PROPERTIES:  Αύξηση μεγεθών και επενδύσεων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΜΗΝΟΥ 2020

 

BRIQ PROPERTIES

Αύξηση μεγεθών και επενδύσεων

 

 

Ο όμιλος, στα αποτελέσματα εννεαμήνου 2020,  παρουσίασε αύξηση σε όλα τα μεγέθη σε σχέση με το εννεάμηνο του 2019. Τα έσοδα από ενοίκια ανήλθαν σε € 2,7 εκατομμύρια έναντι € 2,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου σημειώνοντας αύξηση 31,6% λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων από τις νέες επενδύσεις σε ακίνητα.

Την 30η Σεπτεμβρίου 2020, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου, περιλάμβανε 26 επενδυτικά ακίνητα συνολικής αξίας € 72,5 εκατ. έναντι 22 ακινήτων αξίας € 59,7 εκατ.  στο τέλος του 2019 και 14 ακινήτων αξίας € 39,8 εκατ.. στο τέλος του 2018.

 

Εντός του εννεαμήνου η εταιρία υλοποίησε 3 νέες επενδύσεις συνολικού ποσού € 12,3 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα απέκτησε τρία επενδυτικά ακίνητα έναντι συνολικού ποσού επένδυσης €7,8 εκατ., άλλο ένα ακίνητο αξίας € 3,4 εκατ. μέσω εξαγοράς εταιρίας και υλοποίησε κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους € 994,0 χιλ. οι οποίες σχετίζονται κυρίως με σταδιακές καταβολές για την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου αποθηκών και διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Το προσαρμοσμένο EBITDA, αυξήθηκε κατά 29,3% και ανήλθε σε € 1,8 εκατ. έναντι € 1,4 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο και η καθαρή κερδοφορία του ομίλου έφθασε τις €1,8 εκατ., έναντι € 1,0 το εννεάμηνο του 2019.

 

Καθώς ο όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων αλλά και στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπου επιβλήθηκε μειωμένο ποσοστό ενοικίου και lockdown αντίστοιχα στα ξενοδοχεία, ως μέτρο πρόληψης από την κυβέρνηση για την πανδημία Covid-19, προσπαθεί να μετριάσει τις απώλειες του, μειώνοντας τις χρηματοοικονομικές δαπάνες και επανεξετάζοντας συνεχώς την επενδυτική του στρατηγική. Αξίζει να σημειώσουμε πως, ο όμιλος αποπλήρωσε δάνεια ύψους € 12,5 εκατ. μειώνοντας τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του στις € 438 χιλιάδες. Επίσης, προχώρησε σε έκδοση ομολόγων ύψους € 2,0 εκατ. και αγόρασε 3 οικόπεδα, με σκοπό την δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος logistic. Για το σύνολο του έτους, η διοίκηση εκτιμά ότι η μείωση των εσόδων από ενοίκια θα φθάσει τις € 730,0 χιλ., μείωση που αντιστοιχεί περίπου στο 19% επί των αναμενόμενων εσόδων από τα ενοίκια του έτους. Ο Όμιλος έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα στις επενδύσεις του και εκτιμά ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας θα περιοριστούν σε μεσοπρόθεσμο διάστημα. Επίσης, έχοντας στην διάθεση του ταμειακά διαθέσιμα ύψους €11,2 εκατ. και μια γραμμή χρηματοδότησης μέσω ομολογιακού δανείου ύψους €12,7 εκατ. σκοπεύει να συνεχίσει το επενδυτικό του πρόγραμμα όσο το δυνατό περισσότερο.

 

Διατηρούμε την επιφυλακτικότητα που συχνά έχουμε εκφράσει για τη μετοχή της εταιρίας.

 

Δείτε συνοπτική έκθεση των αποτελεσμάτων εδώ, το δελτίο τύπου εδώ, την παρουσίαση της εταιρίας εδώ, καθώς και την σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text