Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η Premia Properties δρομολογεί και τρίτη αύξηση κεφαλαίου

Η Premia Properties δρομολογεί και τρίτη αύξηση κεφαλαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Premia Properties δρομολογεί και τρίτη αύξηση κεφαλαίου

Την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα υπεραγορών (σούπερ μάρκετ) και logistics δρομολογεί το προσεχές διάστημα η Premia Properties (πρώην Pasal Development). Στόχος είναι η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ, από περίπου 120 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται η τρίτη διαδοχική αύξηση κεφαλαίου μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες, πιθανώς εντός του Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η προηγούμενη αύξηση, μέσω της οποίας εισφέρθηκαν ακίνητα logistics και σχολεία.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μαρκάζο, διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα υλοποιηθεί μέσω καταβολής μετρητών, ενώ θα προβλέπει και την εισφορά ακινήτων από τη μητρική Sterner Stenhus. Μεταξύ άλλων, πρόκειται να εισφερθούν δύο ακίνητα logistics που έχει στην κατοχή της και μισθώνονται σε εταιρείες, όπως η Goldair και η Friesland. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί η κίνηση της αμέσως προηγούμενης αύξησης κεφαλαίου, μέσω της οποίας έγινε και εισφορά σε είδος, με αντάλλαγμα μετοχές της εταιρείας. Νέος μέτοχος με 19,54% ήταν η εταιρεία ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές, από την οποία αποκτήθηκε χαρτοφυλάκιο ακινήτων logistics στον Ασπρόπυργο. «Θέλουμε να καταστήσουμε την Premia Properties μια σταθερή και ισχυρή εταιρεία ακινήτων στην ελληνική αγορά. Για να συμβεί αυτό πρέπει να μεγαλώσει η εταιρεία κι εμείς να περιορίσουμε το ποσοστό μας, ενδεχομένως και κάτω από το 50%. Είναι καλό ο κύριος μέτοχος να μην ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο του 30%-35%», ανέφερε ο Ηλίας Γεωργιάδης, πρόεδρος της Premia, στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων.

Σήμερα, εταιρείες συμφερόντων του κ. Γεωργιάδη ελέγχουν περίπου το 75%. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να υποχωρήσει στο μέλλον, εφόσον ευοδωθεί η προσπάθεια που θα γίνει για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας μέσω εισφορών σε είδος. Οπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia, «το επόμενο στάδιο στη στρατηγική που έχουμε χαράξει για την ανάπτυξη της εταιρείας είναι να απευθυνθούμε σε ομίλους-ηγέτες στον κλάδο τους, που θα ενδιαφέρονταν να μας εισφέρουν τα ακίνητά τους, με αντάλλαγμα μετοχές της εταιρείας μας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται να αναλώνουν χρόνο και χρήμα για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους και θα εστιάσουν στη βασική τους δραστηριότητα», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Μαρκάζος.

Πάντως, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε κατηγορίες ακινήτων που δεν επηρεάζονται από την κρίση της πανδημίας, έχουν δηλαδή «αμυντικά» χαρακτηριστικά, όπως είναι τα κτίρια logistics και οι υπεραγορές. Πλέον, η εταιρεία εξετάζει και την απόκτηση ακινήτων εκτός Αθηνών, ενώ ετοιμάζεται να επενδύσει και σε κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως κλινικές, νοσοκομεία, γηροκομεία και σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Premia ολοκλήρωσε την πρώτη της επένδυση στην κατηγορία των υπεραγορών. Ειδικότερα, η εταιρεία απέκτησε κατάστημα επιφάνειας 1.486 τ.μ., το οποίο στεγάζει την αλυσίδα «ΑΒ Βασιλόπουλος» από το 2019. Το τίμημα ανήλθε σε 2,52 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο (διάρκειας 20 ετών με έτος έναρξης το 2019) η αρχική μεικτή απόδοση διαμορφώνεται σε 7,4%.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text