Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Μόνο η ΣΙΔΜΑ πέτυχε, χθές, υψηλό 52 εβδομάδων

Μόνο η ΣΙΔΜΑ πέτυχε, χθές, υψηλό 52 εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μόνο η ΣΙΔΜΑ πέτυχε, χθές, υψηλό 52 εβδομάδων

Μόνο η ΣΙΔΜΑ, πραγματοποίησε υψηλό 52 εβδομάδων, με βάση τις τιμές της 24/2/2021. Αντίθετα καμία μετοχή δεν κατέγραψε χαμηλό 52 εβδομάδων. Η μετοχή της Σίδμα, έχει εμφανιστεί, από την αρχή του έτους, στον πίνακα των υψηλών/χαμηλών 5 φορές. Οι πρώτες τρεις εμφανίστηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ενώ οι τελευταίες 2 καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα. Από την αρχή του έτους και μέχρι χθές (24/2/2021), η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 11,6% (για το 2020, σημείωσε απόδοση 53,3%).

Από την αρχή του έτους, μεμονωμένα έχουν πετύχει υψηλό 52 εβδομάδων 39 εταιρίες, ενώ χαμηλό 52 εβδομάδων έχουν σημειώσει μόνο 3 εταιρίες (ΛΑΝΑΚ, ΣΑΡΑΝ, ΑΝΕΠΟ). Από τις 39, πολλές έχουν τοποθετηθεί στον πίνακα περισσότερες από μια φορές. Πρώτη στην κατάταξη είναι η ΔΕΗ με 9 φορές και απόδοση 15,5%, ενώ δεύτερη είναι η ΞΥΛΚ με 8 φορές, και με 7 φορές ακολουθούν η ΠΛΑΘ, η ΜΠΤΚ και η ΜΥΤΙΛ.

Όμως, μεγαλύτερη σημασία από τις φορές που έχει σημειώσει μια μετοχή υψηλό 52 εβδομάδων, έχει η τοποθέτηση αυτών των υψηλών μέσα σε αυτούς τους δυόμιση μήνες. Για παράδειγμα η ΞΥΛΚ σημείωσε τις 8 φορές, στα τέλη του Ιανουαρίου και δεν ξανα εμφανίστηκε, ενώ η ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα. 
Δείτε την καθημερινή εξέλιξη των υψηλών/χαμηλών 52 εβδομάδων, εδώ.

Επίσης, με βάση το χθεσινό κλείσιμο τιμών, 6 μετοχές πέτυχαν νέο υψηλό 20 ημερών και 7 διαμόρφωσαν νέο χαμηλό 20 ημερών. Στον παρακάτω σύνδεσμο, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των νέων υψηλών/χαμηλων 20 ημερών καθημερινα. Δείτε εδώ.
Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά βραχυπρόθεσμα για να υποδείξουν την ανοδική τάση, όμως, με την τακτική παρατήρησή τους, ένας έμπειρος επενδυτής μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση μίας "υπεραγορασμένης" ή μίας "υπερπωλημένης" αγοράς.

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text