Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Τζ. Πάουελ: Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει άνιση και ατελής

Τζ. Πάουελ: Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει άνιση και ατελής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τζ. Πάουελ: Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει άνιση και ατελής

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ανέφερε σε παρέμβαση του σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΝΤ ότι η Fed θέλει να δει απτές αποδείξεις ισχυροποίησης της οικονομίας προτού εξετάσει το ενδεχόμενο να υποχωρήσει από τη "χαλαρή" νομισματική πολιτική της.

Επανέλαβε επίσης την προσδοκία ότι η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού φέτος θα είναι προσωρινή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "έχουμε τα εργαλεία για να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό στο 2% εφόσον χρειαστεί". Τόνισε ακόμα πως υπάρχει ακόμα "χώρος για οικονομική ανάκαμψη" από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα η ανάκαμψη δεν είναι ολοκληρωμένη.

"Η ανάκαμψη παραμένει άνιση και ατελής", είπε ο επικεφαλής της Fed χαρακτηρίζοντας ως πολύ σοβαρό ζήτημα αυτή την ανομοιορφία. Επιπλέον, τόνισε πως οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το σωστό και έξυπνο πράγμα που πρέπει να γίνει. "Οι ιοί δεν σέβονται τα σύνορα και έως ότου ο κόσμος εμβολιαστεί σεσημαντικό βαθμό, θα κινδυνεύουμε όλοι από νέες μεταλλάξεις και δεν θα είμαστε πραγματικά σε θέση να επανέλθουμε στην κανονική μας δραστηριότητα", δήλωσε ο Πάουελ.

Προέτρεψε μάλιστα όλους τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αποτελεί κίνδυνο για την οικονομική προοπτική της χώρας.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text