Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Πάουελ: Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής

Πάουελ: Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αμερικανική οικονομία  βρίσκεται σε ένα «σημείο καμπής» με προσδοκίες ότι η ανάπτυξη και οι προσλήψεις θα επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες, ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν, ιδιαίτερα μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε μια σύντομη προεπισκόπηση της συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS που θα προβληθεί το βράδυ ώρα Αμερικής, ο Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε τόσο την πρόσφατη αισιοδοξία του για την αμερικανική οικονομία όσο και την πλέον γνωστή προειδοποίηση ότι η πανδημία παραμένει ο κύριος κίνδυνος γι’ αυτήν.

«Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα και η δημιουργία θέσεων εργασίας επιταχύνεται επίσης, οπότε ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία μας επί του παρόντος είναι πραγματικά αν η πανδημία θα εξαπλωθεί ξανά», τόνισε. «Θα είναι έξυπνο εάν οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις και να φορούν μάσκες».

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται την επιθετική νομισματική πολιτική καθώς ανακάμπτει από την πανδημία, ακόμη και όταν οι προοπτικές είναι καλύτερες εξαιτίας των εμβολιασμών.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πραγματικά μια οικονομία που φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο καμπής. Και αυτό λόγω του εκτεταμένου εμβολιασμού και της ισχυρής δημοσιονομικής στήριξης, της ισχυρής στήριξης της νομισματικής πολιτικής», υπογράμμισε ο Πάουελ.

«Αν ακούσετε πολύ προσεκτικά αυτό που είπε, είμαστε σε ένα μέρος όπου θα αρχίσουμε να βλέπουμε. Και στη συνέχεια, προειδοποιεί επίσης για την εξάπλωση του ιού», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσυ Πελόσι αμέσως μετά την εμφάνιση της προεπισκόπησης της συνέντευξης του Πάουελ. «Εάν πρόκειται να αναπτύξουμε την οικονομία με αυτοπεποίθηση, πρέπει να συντρίψουμε τον ιό. Σίγουρα αυτά τα δύο συνδέονται».

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text