Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Eurobank Equities: Αναμένεται ''χιονοστιβάδα μερισμάτων'' από τον ΟΠΑΠ

Eurobank Equities: Αναμένεται ''χιονοστιβάδα μερισμάτων'' από τον ΟΠΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ως κορυφαία επιλογή της προτείνει τον ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, η οποία αναμένει από τον οργανισμό να διανείμει «χιονοστιβάδα μερισμάτων» στους μετόχους του τα επόμενα χρόνια και δίνει σύσταση αγοράς για τον τίτλο του αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 13,8 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός πως τα στοιχεία της χρήσης του 2021-22 θα επιβαρυνθούν από τη Stoiximan και τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο ΟΠΑΠ έχει την ικανότητα να παράγει ταμειακές ροές άνω των 500 εκατ. ευρώ αφότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Όπως υπογραμμίζει άλλωστε, ακόμα και με τις επιστροφές (earnouts) στη Stoiximan, οι ελεύθερες ταμειακές ροές του ΟΠΑΠ θα φτάσουν τα 360 με 560 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2021-23, κάτι που μεταφράζεται σε μέρισμα 1,3 με 1,6 ευρώ, δηλαδή μια ισχυρή μέση απόδοση 12%.

Ωστόσο, το πρόγραμμα scrip dividend του ΟΠΑΠ διευκολύνει τη συνέχιση της πολιτικής υψηλών μερισμάτων, καθώς η συμμετοχή της Sazka στο πρόγραμμα επανεπένδυσης θα περιορίσει την πραγματική εκροή μετρητών.

Με δεδομένο δε το πρόσθετο περιθώριο που δημιουργείται από την επανεπένδυση μερισμάτων, η Eurobank Equities βλέπει δυνατότητα για έκτακτα μερίσματα έως και 3,7 ευρώ ανά μετοχή, εάν ο ΟΠΑΠ διατηρήσει την αναλογία καθαρού χρέους προς EBITDA κοντά στο 2 κατά το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμά ότι οι επιστροφές μετρητών σε 2 με 3 χρόνια θα φτάσουν το 50% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης.

Το σενάριο των υψηλών μερισμάτων θα επιταχύνει επίσης την πορεία του βασικού μετόχου της Sazka προς την αύξηση του μεριδίου του στο 50% έως το 2022, εκτιμά η Eurobank Equities.

Υποθέτοντας ότι η Sazka θα προχωρήσει σε πλήρη επανεπένδυση όλων των μερισμάτων μέχρι τα μέσα του 2023, θα αυξήσει το ποσοστό της στο 48,5% μέχρι το 2023, ενώ ενδέχεται να φτάσει και το 50% σύμφωνα με το σενάριο των έκτακτων μερισμάτων.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text