Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 227 | Quest Holdings: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2021

Quest Holdings: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Quest Holdings: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2021

Quest Holdings
Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2021

 

Διψήφια ανάπτυξη στις πωλήσεις και μονοψήφια, αλλά υψηλή, ανάκαμψη στην λειτουργική κερδοφορία, αναμένει ο όμιλος Quest Συμμετοχών για το 2021, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης στην ενημέρωση των αναλυτών.

Για τους επιμέρους κλάδους δραστηριοποίησης του, α) στα προϊόντα πληροφορικής αναμένει διψήφια αύξηση εσόδων, προερχόμενη κυρίως από την αύξηση του μεριδίου αγοράς, από τις νέες κατηγορίες προϊόντων που θα προστεθούν και από την ανάπτυξη του e-commerce. β) Στις υπηρεσίες πληροφορικής, εκτιμάται αύξηση εσόδων με αντίστοιχη αύξηση κερδών, που θα οδηγηθεί από την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες της εταιρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. γ) Στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, οι αρχικές εκτιμήσεις προβλέπουν αύξηση των εσόδων που θα προκύψει από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, όπου εκεί αναμένεται ανάκαμψη με διψήφιο ρυθμό. Η εταιρία συνεχίζει τις αναπτυξιακές επενδύσεις της σε υποδομές, που για το 2021 αφορούν κυρίως στην ολοκλήρωση του νέου κέντρου διαλογής στο Αιγάλεω, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021. δ) Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπου η εταιρία, έχει μεγάλη παρουσία στα φυσικά καταστήματα, αναμένει αύξηση των εσόδων προερχόμενη από την αύξηση των συναλλαγών και την επέκταση εγκαταστάσεων εξοπλισμού ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς και διψήφια αύξηση της κερδοφορίας λόγω του περιορισμού των επιβαρύνσεων από συμφωνία, που έκανε η εταιρία το 2020, με τις τράπεζες. ε) Στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, δεν αναμένεται καμία αρνητική επίπτωση, ενώ αναμένεται ήπια ανάπτυξη μέσω των επερχόμενων επενδύσεων σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, η Quest Holdings, μέσω της θυγατρικής της Clima Quest Μ.Α.Ε, εισήλθε στην αγορά του κλιματισμού, καθώς η εταιρία θα είναι ο αποκλειστικός διανομέας προϊόντων κλιματισμού από τον οίκο Gree (εδώ), ενώ εισέρχεται και στον χώρο των λευκών συσκευών με της εισηγμένης ΓΕ Δημητρίου (εδώ), η οποία είναι επίσημως διανομέας μεγάλων brand, όπως η Toyotomi.

Κατά την ενημέρωση των αναλυτών, αναφέρθηκε πως οι καθαρές επενδύσεις του ομίλου για το 2021, θα διπλασιαστούν ή στην καλύτερη περίπτωση θα τριπλασιαστουν σε σχέση με το 2020.Συνολικά, με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρθηκε ότι οι επενδύσεις θα φθάσουν περίπου τα € 70 εκατομμύρια, με τα  € 25,0 να προκύπτουν από την συγχώνευση με την ΓΕ Δημητρίου, τα €18,0 να προέρχονται από το νέο κέντρο διαλογής της ACS, τα € 8,0 εκατ. από επενδύσεις στην Cardlink, τα € 6,0 εκατ. από επενδύσεις στις ΑΠΕ και € 14,0 εκατ. που θα προέρχονται από διάφορες άλλες επενδύσεις του ομίλου.

Αναφορικά με τα μεγέθη του ομίλου κατά το 2020, τα έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,2%. Το EBITDA, ανήλθε στα € 59,8 εκατομμύρια, έναντι € 53,4 εκατ. το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 12,2% και η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα € 16,3 εκατ. έναντι € 8,3 εκατ. το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 97,0%. Από τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρίας, όλες σημείωσαν αύξηση σε επίπεδο πωλήσεων, ενώ σε επίπεδο κερδοφορίας όλες σημείωσαν άνοδο, εκτός από τον κλάδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cardlink), που σημείωσε μείωση κερδών κατά 28,2%.
Η καθαρή δανειακή θέση (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) του ομίλου διαμορφώθηκε σε -€10,2 εκατ. στις 31/12/2020, έναντι -€24,7 εκατ. στις 31/12/2019. Οι επενδύσεις του ομίλου στο δωδεκάμηνο 2020 ανήλθαν σε €26 εκατ. Η πλειονότητα των φετινών επενδύσεων αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών του κλάδου ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Η εταιρία θα καταβάλει στους μετόχους, μέρισμα ύψους € 0,45 ανά μετοχή.

Δείτε το δελτίο τύπου της εταιρίας, εδώ, τα οικονομικά μεγέθη εδώ και την εταιρική παρουσίαση εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)





Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text