Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Πάουελ: Θα χρειαστεί "λίγος χρόνος" έως ότου επιτευχθεί ικανοποιητική ανάπτυξη

Πάουελ: Θα χρειαστεί "λίγος χρόνος" έως ότου επιτευχθεί ικανοποιητική ανάπτυξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την πρόθεση της Federal Reserve αφήσει τον πληθωρισμό να υπερβεί λίγο τον στόχο του 2% για "κάποιο χρονικό διάστημα”, προτού ξεκινήσει τη σύσφιξη της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της, επανέλαβε ο πρόεδρός της, Τζερόμ Πάουελ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη διήμερη συνεδρίαση της της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο Πάουελ σημείωσε ότι η οικονομία απέχει πολύ ακόμη από τον στόχο της Fed, σημάδι που ορισμένοι επενδυτές θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν ως σήμα για συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής στο προσεχές μέλλον.

"Η οικονομία απέχει πολύ από τους στόχους μας και είναι πιθανό να πάρει λίγο χρόνο για να επιτευχθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος", τόνισε ο πρόεδρος της Fed, προσθέτοντας: "Αναμένουμε να διατηρήσουμε μια προσαρμοστική στάση στη νομισματική πολιτική έως ότου επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα στην απασχόληση και στον πληθωρισμό”.

"Όσον αφορά τα επιτόκια, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι θα ήταν σκόπιμο να διατηρηθεί το βασικό επιτόκιο στο τρέχον εύρος του μηδέν έως 0,25% έως ότου οι συνθήκες της αγοράς εργασίας ευθυγραμμιστούν με τον στόχο της Επιτροπής για τη μέγιστη απασχόληση και ο πληθωρισμός ανέλθει στο 2% και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει λίγο το 2% για κάποιο χρονικό διάστημα", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Fed ανέφερε επίσης ότι βλέπει μια λίγο μεγαλύτερη "αισιοδοξία” στις "αγορές μετοχών” και σε άλλους τομείς, αλλά απέδωσε το φαινόμενο αυτό σε άλλους παράγοντας και όχι τόσο στην νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

"Ορισμένες τιμές περιουσιακών στοιχείων είναι υψηλές. Βλέπετε κάποια πράγματα στις κεφαλαιαγορές λίγο υπερτιμημένα. Αυτό είναι γεγονός. Δεν θα πω ότι δεν έχει καμία σχέση με τη νομισματική πολιτική, αλλά έχει ωστόσο τεράστια σχέση επίσης με την εξέλιξη του εμβολιασμού και την επανεκκίνηση της οικονομίας", δήλωσε ο Πάουελ.

"Αυτό είναι που στην πραγματικότητα κινεί τις αγορές τους τελευταίους μήνες”, πρόσθεσε ο Πάουελ.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text