Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Eurobank: Στο 67% η συμμετοχή ξένων επενδυτών στο ομόλογο

Eurobank: Στο 67% η συμμετοχή ξένων επενδυτών στο ομόλογο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θεσμικοί επενδυτές από 17 χώρες συμμετείχαν στην έκδοση του ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ της Eurobank, καθώς όπως έκανε γνωστό η τράπεζα, εντολές έδωσαν πάνω από 80 διαφορετικοί επενδυτές.

Ξένοι επενδυτές συμμετείχαν με ποσοστό περίπου 67% στο βιβλίο προσφορών, προερχόμενοι κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (28%), την Ιταλία (15%) και τη Γαλλία (15%). Το 44% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), το 22% σε Τράπεζες και την ιδιωτική πελατεία τους και 19% Hedge Funds. Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr, η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα 1,25 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η απόδοση να διαμορφωθεί από 2,375% που ήταν η αρχική προσφορά, σε 2,125%.

Το ομόλογο έχει εξαετή διάρκεια με ημερομηνία λήξης στις 5 Μαΐου 2027, με δυνατότητα ανάκλησης στην ονομαστική αξία στα πέντε έτη στις 5 Μαΐου 2026 και ετήσιο τοκομερίδιο 2,00% το οποίο μπορεί να επανακαθοριστεί στις 5 Μαΐου 2026. Η ημερομηνία εκκαθάρισης είναι στις 5 Μαΐου 2021 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).

«Η συναλλαγή σηματοδοτεί την επιστροφή της Eurobank στις διεθνείς χρηματαγορές, την πρώτη από το 2017, αυξάνοντας την διασπορά της επενδυτικής βάσης του Ομίλου. Η επιτυχία της κάλυψης καταδεικνύει την αναγνώριση εκ μέρους των χρηματαγορών, της σημαντικής προόδου του πιστοληπτικού προφίλ της Eurobank καθώς και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοσή θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης περιβαλλοντικών έργων που προωθούν τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Όπως επισημαίνει η Eurobank, η έκδοση αποτελεί το πρώτο βήμα της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της τράπεζας για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων της όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) μέχρι το 2025, και αντανακλά την πρόθεσή της να συνεχίσει την δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας προσανατολισμένο στην διάσωση με ίδια μέσα («bail-in-able debt») αυξάνοντας την προστασία των καταθετών. Επίσης συνεισφέρει στη δημιουργία μιας καμπύλης απόδοσης των πιστωτικών τίτλων της Eurobank στη δευτερογενή αγορά και δημιουργεί ένα σημείο αναφοράς για την απόδοση μελλοντικών εκδόσεων.

Οι ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών της έκδοσης ήταν οι BofA Securities, BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC και UBS.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text