Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Στάσιμες οι πωλήσεις λιανικής τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Στάσιμες οι πωλήσεις λιανικής τον Απρίλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Στάσιμες οι πωλήσεις λιανικής τον Απρίλιο

Οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ έμειναν στάσιμες τον Απρίλιο καθώς η ενίσχυση από τα προγράμματα στήριξης εξασθενεί σταδιακά, αλλά μια επιτάχυνση είναι πιθανή στους επόμενους μήνες καθώς ανοίγει εκ νέου η οικονομία.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις έμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο μετά από την άνοδο 10,7% τον Μάρτιο, σε μια ανοδική αναθεώρηση από την προηγούμενη αύξηση του 9,7%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα αυξανόταν 1%.

Πολλά νοικοκυριά έλαβαν επιπλέον βοήθεια 1.400 δολαρίων τον Μάρτιο, στο πλαίσιο του προγράμματος του Λευκού Οίκου των 1,9 τρισ. δολαρίων, για ανακούφιση από τον κορονοϊό.

Τα νοικοκυριά έχουν συσσωρεύσει τουλάχιστον 2,3 τρισ. δολάρια σε αποταμιεύσεις στη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τις δαπάνες αυτό το έτος.

Χωρίς τις πωλήσεις αυτοκινήτων, βενζίνης, κατασκευαστικών υλικών και τροφίμων, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 1,5% τον προηγούμενο μήνα, μετά από από την αναθεωρημένη άνοδο 7,6% του Μαρτίου.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν στα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητα, αναπτύχθηκαν 10,7% στο α΄ τρίμηνο, ενισχύοντας κατά 7,02 ποσοστιαίες μονάδες τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, στο 6,4%.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text