Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Coca Cola HBC: Εξαγόρασε το 30% της ιταλικής Caffe Vergnano

Coca Cola HBC: Εξαγόρασε το 30% της ιταλικής Caffe Vergnano

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Coca Cola HBC: Εξαγόρασε το 30% της ιταλικής Caffe Vergnano

Μειοψηφική συμμετοχή στην ιταλική εταιρεία καφέ Caffè Vergnano απέκτησε η Coca-Cola HBC, που συμφώνησε αποκλειστική, μακροπρόθεσμη συμφωνία διανομής του νέου brand σε χώρες εκτός Ιταλίας - δυνητικά και στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο β’ εξάμηνο του έτους, όταν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ειδικότερα, η συμφωνία με την οποία η Coca-Cola HBC ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στον καφέ ανακοινώθηκε από την έδρα της εταιρείας στην Ελβετία. Όπως αναφέρει, η θυγατρική της, CC Beverages Holdings II BV (CCH Holdings), κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 30% στο μετοχικό κεφάλαιο της ιταλικής εταιρείας καφέ Casa Del Caffè Vergnano SpA (Caffè Vergnano).

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στο β’ εξάμηνο του 2021 και υπόκειται σε τυπικούς όρους και κανονιστικές εγκρίσεις. Επιπλέον, η Coca-Cola HBC και η Caffè Vergnano θα συνάψουν συμφωνία αποκλειστικής διανομής για τα προϊόντα της Caffè Vergnano στις περιοχές της Coca-Cola HBC εκτός της Ιταλίας. Αυτό το μέρος της συμφωνίας, αν και δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, προοιωνίζεται είσοδο του σήματος και την Ελλάδα αλλά περισσότερα για το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να γίνουν γνωστά όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Σημειώνεται ότι η CCH Holdings θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Caffè Vergnano και θα έχει τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων που απορρέουν από τη μειοψηφική συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιταλικής εταιρείας. Τα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν οικονομικά στοιχεία της προωθούμενης συναλλαγής.

Αναφορικά με την Caffè Vergnano, πρόκειται για μια οικογενειακή ιταλική εταιρεία καφέ με έδρα στη Santena της Ιταλίας. Είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες επεξεργασίας και καβουρδισμένου καφέ στην Ιταλία με ρίζες που χρονολογούνται από το 1882. Τα προϊόντα της ικανοποιούν υψηλά πρότυπα ποιότητας και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει παραδοσιακό εσπρέσο σε διάφορα μείγματα, πακέτα και μορφές όπως, καβουρδισμένο, αλεσμένο και σε κάψουλες ενώ το 2020 πούλησε περίπου 7.000 τόνους καφέ σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως.

Για την Coca-Cola HBC η προωθούμενη συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική της να επιβεβαιώνει την εδραιωμένη της θέση στην αγορά, καθώς η Caffè Vergnano συμπληρώνει εξαιρετικά το χαρτοφυλάκιό της, με την υπάρχουσα πρόταση της Costa Coffee και θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα προτιμήσεων και ομάδων καταναλωτών.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Πηγή: Euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text