Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 230 | ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στασιμότητα και χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στασιμότητα και χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στασιμότητα και χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον

 

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Στασιμότητα και χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρονΚατά την ενημέρωση των αναλυτών, η Διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής, έκανε λόγο για το ύψος των ζημιών του 2020, που φθάνει τα € 9,5 εκατομμύρια. Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών, ανέφερε, πως αφορούσαν κυρίως αποσβέσεις από έργα στην αγορά της Ρουμανίας, ενώ παράλληλα υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις οι οποίες δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα. Παρόλα αυτά, η Διοίκηση ανέφερε πως όλα τα έργα, εκτός από ένα, έχουν παραδοθεί και είναι πολύ πιθανό ένα μέρος των απομειώσεων, ύψους € 20,0 εκατ. να το λάβει η εταιρία με την μορφή τόκων.

Σχετικά με το Πόρτο Καρράς, υπάρχει ακόμα διαφορά στο τίμημα με τον αγοραστή (Ιβάν Σαββίδη), αλλά οι εκκρεμότητα με τους χρονομισθωτές έχει περιοριστεί στις € 150,0 χιλιάδες. Από το συνολικό τίμημα των € 168,8 εκατ. θα πρέπει να εκπέσουν € 70,78 εκατ. για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα το τελικό τίμημα να ανέρχεται στα € 98,1 εκατομμύρια, διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Η Διοίκηση, της εταιρίας απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το υπόλοιπο της χρονιάς, παρόλα αυτά ανέφερε πως θα συνεχίσει να διατηρεί τον κατασκευαστικό της κλάδο, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο real estate ενώ θα επιχειρήσει να συμμετάσχει και σε έργα του δημοσίου αρκεί να υπάρξουν λογικές εκπτώσεις. Αναφορικά με το ακίνητο στη ΒΙΠΕ Πατρών, προς το παρόν χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης μηχανημάτων. Επίσης για την Μαρίνα Σάμου, γίνονται διαπραγματεύσεις για την μείωση του ενοικίου, προκειμένου να εξορθολογιστούν τα νούμερα και να μπορεί να παράξει κερδοφορία, όπως ανέφερε η Διοίκηση.

Τέλος, στον τομέα της ναυτιλίας, η Διοίκηση χαρακτηριστικά είπε πως η αγορά των ναύλων έχει “πάρει φωτιά, αν συνεχίσει έτσι τα κέρδη θα είναι θεαματικά”. Παρόλα αυτά, εκτιμά πως αυτή η κατάσταση δεν διατηρηθεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Από την πλευρά μας, εξακολουθούμε να μην εμπιστευόμαστε τη διοίκηση της εταιρίας και διατηρούμε την εκτίμηση ότι η μετοχή δεν έχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δείτε την οικονομική παρουσίαση εδώ και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text