Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 230 | ΙNTRALOT: Απέλπιδες προσπάθειες στην αγορά των ΗΠΑ

ΙNTRALOT: Απέλπιδες προσπάθειες στην αγορά των ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΙNTRALOT: Απέλπιδες προσπάθειες στην αγορά των ΗΠΑ

 

 

ΙNTRALOT

Απέλπιδες προσπάθειες στην αγορά των ΗΠΑ

Η Intralot, την 28/6/2021, προχώρησε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων, παράλληλα ανακοινώθηκε ότι συμφώνησε σε πρόσθετη γραμμή χρηματοδότησης ύψους € 147,6 εκατομμύρια (δείτε εδώ). Μετά από την ολοκλήρωση αυτού του κομβικού ζητήματος, η Διοίκηση κατά την Γενική Συνέλευση (εδώ), δήλωσε έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Στόχος του ομίλου είναι δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά των ΗΠΑ, μέσω της θυγατρικής της, καθώς αποτελεί και το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων και κερδών του ομίλου. Συγκεκριμένα, η θυγατρική στις ΗΠΑ, το 2020, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 22,3% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019 και αύξηση EBITDA 62,1%.  Στο πρώτο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής έφτασε τα € 55,0 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 10,7% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020 και το EBITDA σημείωσε αύξηση 81,8%.

Η Διοίκηση επίσης έκανε λόγο για πολύ καλύτερα αποτελέσματα της θυγατρικής στο β’ τρίμηνο και για την εισαγωγή της, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Για το 2020, η Διοίκηση δήλωσε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς υπήρξαν ορισμένες αποτυχίες, που όμως δεν οφείλονταν στον Όμιλο, αλλά στις συνθήκες που επικράτησαν. Το β΄ τρίμηνο του έτους, θα ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία του α΄τριμήνου. Η Intralot μέσω του επιχειρηματικού της σχεδίου σκοπό έχει να ενδυναμώσει τη θέση της σε στρατηγικές αγορές μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της εμπειρίας της στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Χρηματιστηριακά η μετοχή, από την αρχή του έτους μέχρι την 9/7/2021 έχει σημειώσει απόδοση 67,7% ενώ ο Γενικός Δείκτης 8,1%. Αξίζει να επισημάνουμε πως μέσα στον Ιούνιο η μετοχή αυξήθηκε κατά 62,6%, από € 0,15 (31/5/2021) στα € 0,244 (31/6/2021). Την 31/3/2021 και την 31/12/2020 δεν την κατείχε κανένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο (2019: 1, 2018: 3)

Εν τούτοις, όπως πάγια υποστηρίζουμε κατά την τελευταία 3ετία, ο δανεισμός της εταιρίας είναι τόσο υψηλός και τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα συσσωρεύονται, ώστε να μην υπάρχει ελπίδα εξόδου της εταιρίας από τη μεγάλη κρίση της και της μετοχής από την απαξίωση. Η εταιρία απλά κατορθώνει να διατηρείται στην επιφάνεια και στη δημοσιότητα, λόγω του παρελθόντος του Ομίλου Κόκκαλη, αλλά και των (δαπανηρών) δημοσίων σχέσεων που διατηρεί. Καθώς μάλιστα η μετοχή (ορθά) βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης και η διαπραγμάτευσή της δεν είναι συνεχής, η μετοχή δεν ενδείκνυται ούτε και για την πραγματοποίηση βραχυχρόνιων κερδοσκοπικών κινήσεων.

Δείτε την εταιρική παρουσίαση εδώ, τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου εδώ καθώς και οικονομικά μεγέθη της εταιρίας εδώ. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την 29/6/2021.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text