Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Πάουελ: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να περιορίσουμε τις αγορές ομολόγων

Πάουελ: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να περιορίσουμε τις αγορές ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την σημαντική πρόοδο που έχει καταγράψει η αμερικανική οικονομία στην πορεία ανάκαμψης από την κρίση του κορονοϊού, σημείωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, επισημαίνοντας πάντως ότι η Fed δεν είναι ακόμα έτοιμη να αρχίσει να περιορίζει την στήριξη που παρέχει.

Η Fed έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων με μηνιαίο ρυθμό τα 120 δισ. δολ. μέχρι να σημειωθεί "σημαντική περαιτέρω πρόοδος" στους στόχους της απασχόλησης και του πληθωρισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

"Δεν έχουμε ακόμα φτάσει εκεί. Έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε", ανέφερε, προσθέτοντας ότι "θα ήθελα να δω κάποια πιο ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας".

"Σε κάθε περίπτωση θα παρέχουμε ενημέρωση πολύ πριν κάνουμε προσαρμογές στις αγορές μας", επισήμανε.

Για τον πληθωρισμό, ο Πάουελ ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ξεπεράσει τον στόχο του 2% και αναμένεται να παραμείνει αρκετά πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο για μερικούς μήνες. Επανάλαβε πάντως ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται σε παροδικούς παράγοντες.

"Θα έχουμε μια περίοδο αυξημένου πληθωρισμού. Αν διαπιστώσουμε στη Fed ότι οι τιμές δεν υποχωρούν θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και το παρακολουθούμε αυτό", τόνισε.

Ο πρόεδρος της Fed υπογράμμισε εξάλλου ότι παραμένουν οι κίνδυνοι στην οικονομία από την πανδημία και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. "Όσο παραμένει ανεξέλεγκτος ο κορονοϊός, όσο υπάρχουν περιθώρια για να αναπτυχθούν και νέες μεταλλάξεις, κανείς δεν είναι ασφαλής", προειδοποίησε.

 

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text