Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ideal: Οι κινήσεις Παπακωνσταντίνου και οι θεσμικοί επενδυτές

Ideal: Οι κινήσεις Παπακωνσταντίνου και οι θεσμικοί επενδυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ideal: Οι κινήσεις Παπακωνσταντίνου και οι θεσμικοί επενδυτές

Με την είσοδο Ελλήνων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Ideal συνεχίζεται o μετασχηματισμός  της εταιρείας σε όμιλο συμμετοχών, μετά από την απόκτηση του ελέγχου από το fund Virtus South European Fund (VSEF), μέσω της εισφοράς των εταιρειών Αστήρ Βυτογιάννης και Three Cents.

Χθες ολοκληρώθηκε η ιδιωτική τοποθέτηση που προχώρησε η Virtus σε επιλεγμένους επενδυτές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η ζήτηση που σημειώθηκε από την πλευρά των επενδυτών οδήγησε τελικά την εταιρεία να πουλήσει τις διπλάσιες μετοχές απ’ όσες αρχικά σχεδίαζε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τελικά διατέθηκαν 3.987.625 μετοχές ή 12,67% των συνολικών μετοχών της Ideal στην τιμή των 3,2 ευρώ. Όπως αναφέρουν αναλυτές, μετά από την συναλλαγή το πραγματικό free float της μετοχής αυξάνεται στο 22% από μόλις 9% που ήταν μέχρι χθες.

Η ιδιωτική τοποθέτηση ολοκληρώθηκε την ίδια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το 100% των μετοχών της Ideal από τη Virtus (μέσω της Terniale Ltd.) καθώς μετά την εισφορά των δύο εταιρειών το ποσοστό του fund έφτασε το 47,78%.

Η δημόσια πρόταση θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου, είναι ωστόσο εκ των πραγμάτων τυπική καθώς οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι της Ideal που κατέχουν συνολικά το 45,02% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να προσφέρουν τις μετοχές τους και ότι γενικώς δεν προτίθενται να αποδεχθούν τους όρους της δημόσιας πρότασης, καθώς επιθυμούν να παραμείνουν μέτοχοι στην εταιρεία και αντίστοιχα η τελευταία να παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εξάλλου η Virtus International Partners LP, διαχειρίστρια εταιρεία του VSEF, έχει δηλώσει ότι μέχρι το τέλος του 2021, προτίθεται να προχωρήσει στην αυτούσια διανομή των μετοχών της Ideal που θα κατέχει στου μεριδιούχους – επενδυτές του fund, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Olympia Group συμφερόντων Πάνου Γερμανού και η VNK Capital της οικογένειας Κάτσου.

Σχέδια για νέες εξαγορές

Σχολιάζοντας την ιδιωτική τοποθέτηση ο Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, Partner της Virtus International Partners σημείωσε ότι η τοποθέτηση των Ελλήνων θεσμικών επενδυτών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ideal Group, το οποίο φάνηκε και από τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της εταιρείας.

Πηγές της αγοράς, αναμένουν τα επόμενα βήματα της Ideal και του επικεφαλής της Virtus International Partners, Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει αναλάβει και πρόεδρος της εισηγμένης. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν νέες επενδύσεις του ομίλου με στόχο να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό σε εταιρείες που εμφανίζουν προοπτικές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ενημερωτικό δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης "στρατηγική του Ομίλου είναι η επέκταση σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες,διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό του, με στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών, την κερδοφορία και την εν γένει δημιουργία αξίας για τους μετόχους και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη”.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text