Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | OTE: Τι φέρνει η συνεργασία με τις Συμμετοχές 5G και οι στόχοι για τα δίκτυα

OTE: Τι φέρνει η συνεργασία με τις Συμμετοχές 5G και οι στόχοι για τα δίκτυα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
OTE: Τι φέρνει η συνεργασία με τις Συμμετοχές 5G και οι στόχοι για τα δίκτυα

Συνεργασία για την ανάπτυξη νέων και υφιστάμενων δοκιμαστικών δικτύων υπέγραψε ο ΟΤΕ και η Συμμετοχές 5G. Στόχος αυτής είναι η στήριξη και ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς στη χώρα και η χρήση 5G από επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο που είχε θέσει για την κάλυψη του δικτύου 5G στο 50% της χώρας, φτάνοντας το 60% έως τέλος του έτους, ενώ πάνω από 400.000 νοικοκυριά έχουν ενεργοποιήσει το Fiber to the Home.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων ή την τροποποίηση υφισταμένων  δοκιμαστικών δικτύων, προκειμένου να υποστηριχθούν τεχνικές δοκιμές και να αξιολογηθούν επιχειρηματικά μοντέλα σχετικών με υπηρεσίες και τεχνολογίες που θα αναπτύσσουν επιχειρήσεις στις οποίες θα επενδύει το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός.

Επιπλέον, η Cosmote θα παρέχει ουσιαστική στήριξη στις καινοτόμες επιχειρήσεις, θέτοντας το δίκτυό της στη διάθεσή τους. Θα παρέχει τις απαραίτητες παθητικές υποδομές (ιστούς, πυλώνες και συναφείς ευκολίες),  state-of-the-art τεχνολογία, software και hardware, εφαρμογές 5G και IoT, Multi-access Edge Computing (MEC), εξοπλισμό δικτύου πρόσβασης και τερματικές συσκευές για τη διενέργεια δοκιμών «end to end», καθώς και το απαραίτητο προσωπικό για την εγκατάσταση και λειτουργία των  υποδομών και του εξοπλισμού που η ίδια θα παρέχει.

Μάλιστα, όπως προβλέπεται και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Συμμετοχές 5G, η Cosmote θα μπορεί να συμμετέχει και στην αξιολόγηση συγκεκριμένων τεχνικών ή εμπορικών χαρακτηριστικών των επενδυτικών προτάσεων που υποβάλλονται στην πρώτη για χρηματοδότηση από το Φαιστός.

Τέλος, οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν γνώσεις σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία, την επιστήμη και τις βέλτιστες πρακτικές για την καινοτομία και την ανάπτυξη οικοσυστήματος για τις νεοφυείς επιχειρήσεις ενώ θα συνεργάζονται για την από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων, workshops και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Η σημαντική αυτή συμφωνία έρχεται τη στιγμή που οι επενδύσεις του ομίλου που ηγείται ο Μιχάλης Τσαμάζ  προχωρούν, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες. Ειδικότερα, ο στόχος που είχε τεθεί από τη διοίκηση για την κάλυψη του δικτύου 5G στο 50% της χώρας, έχει ήδη επιτευχθεί και πλέον ο όμιλος  στοχεύει σε κάλυψη 60% έως τέλος του έτους.

Οι επενδύσεις στα δίκτυα δεν σταματούν όμως στο 5G, καθώς ο στόχος που είχε τεθεί για πρόσβαση σε δίκτυο οπτικής ίνας 550.000 νοικοκυριών έως τέλος του έτους, φαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί. Ειδικότερα ήδη πάνω από 400.000 νοικοκυριά έχουν ενεργοποιήσει το Fiber to the Home.

 

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Πηγή: liberal.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text